Caută
Close this search box.

Ce citim săptămâna aceasta – noutăți editoriale

Vara a sosit, vacanța e aproape, iar editurile nu se opresc din a propune cititorilor titluri interesante, variate și atractive.

Iată câteva titluri apărute în ultimul timp:

Criț. Istoria, poveștile și viața unui sat de sași, de Ruxandra Hurezean. Editura Curtea Veche

Istoria satului Criț și a săsoaicei Sofia Folberth, personajul central al cărții Ruxandrei Hurezean, scoate în evidență simplitatea, vrednicia și cumințenia unei lumi apuse. Viața bine rânduită a acestui sat transilvănean nu înseamnă doar bucuriile celor care l-au locuit, ci și greutățile traiului lor. Războiul, apoi comunismul au marcat adânc destinul acestei comunități, producând declinul unui fel de a fi ce dăinuia de secole.

Ruxandra Hurezean descrie în cartea sa Criț. Istoria, poveștile şi viaţa unui sat de saşi cât de profund înrădăcinate sunt tradițiile saşilor transilvăneni şi cât de puternic au marcat acestea, timp de 750 de ani, viaţa comunității locale. Această carte își propune să familiarizeze publicul larg cu moștenirea saşilor transilvăneni, oferind cititorilor români oportunitatea de a cunoaște mai îndeaproape o altă parte a istoriei vii a României, pornind de la istoria unui mic sat.

Mark Twain – Capitole din autobiografia mea, Editura Herald

În volumul său autobiografic, Mark Twain se prezintă cititorului într-o lumină inedită. Într-o proză spumoasă, plină de ironie și autoironie, scriitorul american povestește cu naturalețe evenimente stânjenitoare ori neobișnuite din propria copilărie și tinerețe, își admite neajunsurile și defectele, zugrăvește caracterul pitoresc al locuitorilor din zonele rurale americane.

Mark Twain se dezvăluie atât ca om de lume și prieten, cât și ca soț și tată iubitor, iar pasajele din jurnalul fiicei sale favorite, pe care autorul le include în volumul de față, sunt mărturii prețioase și emoționante despre viața intimă a unui autor american legendar. În Capitole din autobiografia mea strălucește mai puțin scriitorul Twain și se conturează mai mult omul Twain, care nu și-a pierdut niciodată latura ludică, ba chiar a îmbrățișat-o, transformând-o în vocație.

Bricabrac. De la coșmarul real la realismul magic, de Lucian Pintilie. Editura Nemira

Volumul, declarat ”Cea mai bună carte străină” de Sindicatul Criticilor de Cinema din Franța în 2010 este o compoziție ”fără un proiect precis, obiecte fără nici o valoare, uzate și demodate, dar impregnate de timp, fragmente impregnate, enorm de multe hârtii, un război cu hârtiile”, ce cuprinde confesiuni, pagini de jurnal de regie, cronici de teatru și film din presa internațională, o carte-spectacol pe scena căreia se profileaza poveștile marilor spectacole și filme ale regizorului Lucian Pintilie, precum istoria tumultuoasă a piesei Revizorul, Pescărușul, Reconstituirea, Salonul nr.6 și celelalte.

EMDR şi vindecarea prin Tao. Cum să foloseşti psihologia energetică pentru a depăşi traumele emoţionale, de Mantak Chia , Doug Hilton. Editura Polirom

Vechile practici taoiste ne ajută să transformăm emoţiile negative în energie pozitivă, iar dacă le combinăm cu tehnica EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) putem să corectăm dezechilibrele care provoacă depresia, anxietatea sau chiar dependenţele. Toate emoţiile negative sunt stocate în diferite organe, iar în timp ajung să ne afecteze sănătatea fizică şi mentală. Acest ghid ilustrat vă arată cum să folosiţi mişcările ochilor specifice EMDR şi practicile energetice taoiste pentru a înlătura stresul provocat de traumele din trecut, dar şi de viaţa modernă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri