Caută
Close this search box.

După 78 de ani, Stadionul Giulești va fi demolat și reconstruit pentru Euro 2020

Celebra arenă Giulești, de lângă Podul Grant, numită și după numele marelui antrenor Valentin Stănescu, va fi demolată și reconstruită în totalitate in cadrul proiectului Euro 2020 în România.

Președintele Clubului Sportiv Rapid București, fosta deținătoare a recordului mondial la săritura în lungime, Vali Ionescu – Caciureac, a anuntat ca arena a fost deja predată Companiei Naționale de Investiții (CNI), care finanțează toate lucrările amintitului proiect.

„După cum se știe, Stadionul Giulești – Valentin Stănescu este inclus in proiectul EURO 2020 și cu siguranță vom avea o arena nouă. Procedurile au început, avem acordul consiliului de conducere și al Ministerului Transporturilor și s-a facut deja predarea către CNI. Acest proiect de reabilitare nu mai poate fi blocat. Lichidatorul Fotbal Club Rapid dorește niste bunuri mobile, nu revendică terenul, stadionul sau altceva, deci nu are nicio legatură cu proiectul nostru. El merge înainte, arena se va reconstrui”, a mai declarat Vali Ionescu, conform Agerpres.

Stadionul Giulești va fi reconstruit împreună cu arenele Ghencea, Dinamo și Arcul de Triumf, acesta din urmă aparținând Federației Române de Rugby. Cele patru arene ar urma să fie locurile de cantonament, cazare și antrenament, pentru echipele ce vor evolua in România la Euro 2020. Meciurile oficiale, din faza grupelor și optimilor de finală, se vor juca numai pe Arena Națională.

Stadionul Giulești – Valentin Stănescu a fost inaugurat la 10 iunie 1939, în prezența Regelui Carol al II-lea și a prinților Mihai de România și Paul al Greciei. Construcția a durat 3 ani, iar arhitect a fost Gheorghe Dumitrescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri