Preşedintele Klaus Iohannis va face o vizită în SUA, în perioada 4-9 iunie, urmând să aibă o întâlnire cu preşedintele SUA, Donald Trump şi să participe la Forumul Global al American Jewish Committee.

“Preşedintele României, Klaus Iohannis, va efectua în perioada 4-9 iunie a.c. o vizită în Statele Unite ale Americii. Elementul central al acestei vizite este constituit de întrevederea oficială a Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, cu Preşedintele Statelor Unite ale Americii, domnul Donald J. Trump, în data de 9 iunie”, potrivit unui comunicat transmis de Administraţia Prezidenţială.

Întâlnirea dintre Klaus Iohannis şi Donald Trump va fi un prilej pentru a discuta perspectivele Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite.

“Întrevederea celor doi înalţi oficiali va fi un excelent prilej pentru a discuta perspectivele de aprofundare şi extindere a Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite, pe toate palierele relevante, inclusiv în contextul în care în acest an se împlinesc 20 de ani de la lansarea acestuia. Astfel, Preşedintele Klaus Iohannis va aborda priorităţile de acţiune în cadrul relaţiei bilaterale şi va reconfirma angajamentul ferm al ţării noastre de a rămâne un aliat predictibil, stabil şi de încredere al Statelor Unite”, potrivit sursei citate.

„Cu ocazia deplasării la Washington, Președintele României va participa în data de 5 iunie a.c., în calitate de invitat de onoare, la Forumul Global al prestigioasei organizații American Jewish Committee (AJC), care are peste 110 ani de existență. Cu acest prilej, AJC va acorda Preşedintelui Klaus Iohannis distincția „Light Unto the Nations”, cea mai înaltă distincție a organizației care se decernează unor șefi de stat sau de guvern în semn de recunoaștere pentru impactul internațional important în domeniul păcii, securității, democrației, promovării valorilor umane.

American Jewish Committee a evidențiat, în decizia de acordare a distincției, faptul că a hotărât onorarea Președintelui Klaus Iohannis pentru acțiunea sa de „lider dedicat întăririi democrației și a statului de drept în România, (…) pentru eforturile sale de a combate anti-semitismul și pentru a aprofunda legăturile dintre România și SUA, precum și între România și Israel”.

Acordarea acestei distincții a mai avut în vedere rolul țării noastre în cadrul Uniunii Europene și al dialogului transatlantic, în menținerea securității regionale și globale, dar și realizările recent încheiatei președinții-în-exercițiu române a Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului (IHRA).

Distincția va fi prezentată, cu ocazia unui moment special, în cadrul Forumului Global, World Leaders Plenary. La Forumul Global, care se desfășoară în perioada 4-6 iunie a.c., vor lua parte peste 2.500 de participanți din 70 de țări.

„Light Unto the Nations” a mai fost acordată unor lideri marcanți, cum ar fi Cancelarul german Angela Merkel, Președintele Franței Nicolas Sarkozy, Președintele Statelor Unite ale Americii Bill Clinton, precum și altor șefi de stat din Europa și America Latină.

Vizita la Washington mai cuprinde și alte elemente de program, inclusiv o întâlnire cu reprezentanții comunității de români din SUA.”, precizează Administraţia Prezidenţială.

FOTO: business-review.eu

1 COMENTARIU

  1. hahalera de Sibiu este deja terminat, a avut aproape SAPTE SUTE DE ZILE la dispozitie sa faca ceva pentru tara(asa cum a jurat si pentru care a fost deja platit), el a dat-o pe plimbari („lungi si dese,/ ce aduc numai succese”!) ,pe scris de „carti” si alte nimicuri, care nicidecum nu figureaza in fisa postului(insa figureaza in cea a „neam-prostului”), mai ales in Romania, unde totul reclama si inca reclama, o actiune masiva de contracarare a mafiilor politice si administrative, iar acest escroc( ca si cei dinaintea sa) a avut si are ocazii zilnice sa o faca, insa el -fiind , in realitate, unul dintre ei- se face ca ploua, de cate ori situatia reclama acut, acest lucru…Solutia nu este nici macar demiterea sa prematura(suspendare, etc.) , tot sistemul este profund corrupt, Romania TREBUIE sa se intoarca URGENT la Monarhie, INSA numai cu aport Englez, si cu inca cateva mii de specialisti profesionisti, „importati” tot de prin tari Monarhice, Romania se va schimba in max. 6 luni, incat va deveni cea mai buna tara din Europa…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 5 =