Caută
Close this search box.

Primăria lui Firea vrea să achiziţioneze acţiunile ELCEN, care vor fi scoase la vânzare

Ministerul Energiei și Primăria Capitalei au convenit asupra unei soluții privind ELCEN, respectiv scoaterea la vânzare a acțiunilor companiei și cumpărarea lor de către PMB, dar implementarea acestui plan depinde de avizul Consiliului Concurenței (CC), a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Alina Petrescu.

„Tot astăzi, în cadrul ședinței de Guvern, Ministerul Energiei a prezentat o notă de informare privind situația societății Electrocentrale București, mai cunoscută, poate, ca ELCEN. În urma unei întâlniri pe care ministrul Energiei, domnul Toma Petcu, a avut-o chiar ieri (joi — n.r.) cu primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, s-a agreat o soluție, dar ea depinde și de avizul Consiliului Concurenței, avizul a fost deja solicitat.

Acțiunile ELCEN ar urma să fie scoase la vânzare, aceasta a fost propunerea Ministerului Energiei, iar Primăria Capitalei și-a manifestat intenția de a achiziționa aceste acțiuni. Vă repet, se așteaptă, a fost deja solicitat punctul de vedere al Consiliului Concurenței pe această problemă”, a declarat Alina Petrescu într-o conferință de presă la finalul ședinței de Guvern, potrivit Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a precizat, întrebată despre valoarea estimativă a acțiunilor care ar urma să fie vândute, că „se vorbește de scoaterea la vânzare la nivelul pieței”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri