Simona Halep a declarat sâmbătă, după ce a pierdut finala turneului de la Roland Garros, că acest eșec doare mai rău decât înfrângerea din finala din 2014 de la Paris.

„Aceasta (înfrângerea) e mai dureroasă decât cea din 2014. Aceasta doare mai rău, pentru că am realizat ce înseamnă”, a spus Simona Halep la conferința de presă care a urmat după finala cu Jelena Ostapenko.

„A jucat extraordinar. A fost spectatoare la unele puncte. Voi lucra pentru că vreau să repet acest lucru (finala)”, a mai spus românca.

„Am fost aproape, dar ea a revenit și a reușit. E dificil să rămâi calm, dar ea a fost foarte bună”, a adăugat Halep, care a precizat că glezna, la care s-a accidentat în finala de la Roma, nu a deranjat-o în acest meci. ”Nu eu am pierdut. Ea (Ostapenko) a câștigat meciul. Sunt foarte tristă”, a mai spus Halep.

„Cred că am avut un sezon foarte bun pe zgură. Sunt din nou pe locul 2 (WTA). Sunt tristă pentru că am pierdut azi, dar de fiecare dată e greu când pierzi. Doare foarte tare, dar încerc să iau tot ce a fost bun. Voi avea nevoie de timp pentru a depăși acest moment. Va fi o pauză scurtă”, a menționat românca.

„Nu am renunțat niciun moment în acest meci, dar ea jucat foarte bine. După o pauză voi reveni pe teren”, a subliniat Halep.

„O felicit pe Jelena. Sunt sigură că va reuși și alte lucruri extraordinare. Poate nu am fost pregătită pentru asta. Trebuie să am mai multe astfel de momente, finale. Îmi pare rău că am pierdut. I-aș fi făcut mai mândri pe românii care m-au susținut, dar vor încerca pe viitor”, a concluzionat Halep, care de luni va fi numărul unu în clasamentul pentru Turneul Campioanelor, de la Singapore, devansându-le pe Karolina Pliskova, Elina Svitolina și Jelena Ostapenko, potrivit Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here