Caută
Close this search box.

Scandal de proporţii la Wimbledon! A recunoscut că a trişat si a primit amendă

Australianul Bernard Tomic şi rusul Daniil Medvedev au fost amendaţi pentru comportamentul lor antisportiv la Wimbledon, a anunţat Federaţia Internaţională de Tenis (ITF).

Tomic va plăti o amendă de 13.000 euro după ce s-a enervat şi a mimat o accidentare în meciul pierdut marţi, în primul tur, în trei seturi, în faţa germanului Mischa Zverev.

„Nu am avut nici o problemă la spate și, sincer să vă spun, eram cam plictisit. M-am gândit că mi-ar prinde bine o pauză. Mi se întâmplă mereu. Uneori nu-mi găsesc motivația. Chiar dacă am 24 de ani, simt că joc de o viață. Știu că trebuie să respect sportul și sunt convins că eu nu fac asta destul, dar cred că e din cauză că sunt foarte talentat” a declarat Tomic.

”Nu-mi pasă dacă ating optimile de finală la US Open sau pierd în primul tur. Vreau să mai joc încă 10 ani şi ştiu că, după ce-mi voi încheia cariera, nu voi mai munci niciodată”, a declarat Tomic, nr. 59 mondial, care a încasat aproape 40.000 de euro pentru un meci jucat la Londra.

Tomic a fost părăsit și de unul dintre sponsorii săi după acest incident.

La rândul său, Medvedev a primit o amendă de 12.700 euro pentru că şi-a îndreptat furia spre arbitrul de scaun Mariana Alves după înfrângerea suferită în cinci seturi în turul 2, miercuri, în faţa belgianului Ruben Bemelmans.

După meci, jucătorul rus, care-l eliminase în primul tur pe numărul 3 mondial, elveţianul Stan Wawrinka, a aruncat cu monede în direcţia arbitrului de scaun. Speranţa tenisului rus, în vârstă de 21 ani, şi-a cerut scuze la conferinţa de presă, explicând că nu a vrut să insinueze că arbitrul a fost părtinitor sau corupt.

”A fost de-a dreptul stupid. Eram frustrat din cauza înfrângerii. Nu are sens ce am făcut şi îmi cer scuze”, s-a apărat nr. 49 mondial, care a încasat aproape 65.000 euro pentru calificarea în turul 2 la Wimbledon, potrivit antena3.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri