Caută
Close this search box.

Fântâna Trevi din Roma, păzită de polițiștii pensionari

Polițiști care au ieșit la pensie vor disciplina comportamentul turiștilor la Fântâna Trevi din Roma, au anunțat, marți, autoritățile locale, ca măsură de răspuns la supraaglomerarea care se creează la una dintre cele mai populare obiective ale capitalei italiene, informează DPA.

În fiecare zi, de la 9 dimineața până la miezul nopții (07:00-22:00 GMT), foști carabienieri și ofițeri ai poliției rutiere vor supraveghea comportamentul turiștilor, „care uneori amenință conservarea, viabilitatea și decorul pieței și fântânii monumentale”, conform Consiliului Municipal.

Ofițerii echipați cu fluiere — care suplimentează forțele de poliție desfășurate în mod obișnuit la fața locului — îi va apostrofa pe cei care nu respectă regulamentele orașului, ce interzic consumul de alimente, scăldatul sau cățărarea pe fântână, și vor încerca să limiteze timpul pe care turiștii îl petrec la monument.

Fântâna Trevi este un exemplu spectaculos al artei baroce din secolul al XVIII-lea. Sculptat din travertin alb, monumentul înfățișează figuri mitice grecești amplasate în fața unui palat înalt de 26 de metri.

Mai multe orașe italiene, între care Veneția și Florența, se luptă cu turismul masiv, mai ales vara. Primarul din Florența, Dario Nardella, a decis recent să spele cu jeturi de apă pavajele și treptele unor biserici celebre pentru a-i împiedica pe turiști să le folosească ca locuri de picnic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri