Caută
Close this search box.

Fără precedent: Balauru și Balaur l-au învins pe Balaure

Chiar și pentru unii dintre cei mai fanatici iubitori ai sportului-rege, un lucru neobișnuit a trecut neobservat la începutul acestei săptămâni atât de agitate fotbalistic, cu nu mai puțin de 5 meciuri în cupele europene pentru echipele românești. Iar acest lucru se leagă direct de una din cele cinci reprezentante ale României, mai precis de fosta campioană din 2016, Astra Giurgiu, care acum evoluează în Europa League, fosta Cupă UEFA.

Ei bine, este vorba de Astra Giurgiu, antrenată acum de Edi Iordănescu (fiul celebrului general Puiu Iordănescu). După ce, în prima etapă a noului sezon din liga de elită, Astra a învins cu 1-0 nou promovata Sepsi Sf. Gheorghe, echipa susținută intens de premierul maghiar Viktor Orban, giurgiuvenii lui Edi Iordănescu s-au deplasat la Ploiești, pe stadionul ”Ilie Oană”, acolo unde evoluează în postură de gazdă gruparea ilfoveană FC Voluntari.

Trecând peste alte amănunte, să spunem că ilfovenii au evoluat nesperat de bine și au învins cu 3-1 (1-1). Privind cu atenție componența echipelor, observăm că la Voluntari au evoluat tot meciul – și destul de bine – portarul Balauru (Dragoș), 27 de ani, precum și fundașul Balaur (Ionuț), 28 de ani, provenit de la FC Vaslui.

Iar dacă la FC Voluntari am avut un Balaur și un Balauru, nici giurgiuvenii nu s-au lăsat mai prejos și au venit cu fostul internațional de juniori și tineret Balaure Silviu, un mijlocaș foarte talentat, de numai 21 de ani, născut la Tr.Severin și adus de la FC Baia Mare anul trecut. Tânărul Balaure chiar a și marcat golul de onoare al Astrei, fără a reuși însă să evite înfrângerea echipei sale, care întâlnește joi formația Oleksandriya (Ucraina), în manșa întâi a preliminariilor Europa League, de la ora 20:30, pe stadionul ”Marin Anastasovici” din Giurgiu.

Foto FRF: Balaure (Astra Giurgiu), primul din dreapta, cu nr.11, în tricoul echipei naționale de tineret a României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri