Ministerul Educaţiei îi contrazice pe studenți și susţine că aceștia vor fi primi bursele și pe perioada verii, nu în toamnă, retroactiv, așa cum acuză studenții.

Secretarul de stat pentru învăţământ superior, Gigel Paraschiv, spune că, deși universitățile nu au primit bani de la stat și pentru bursele de pe perioada verii, există totuși bani și vor fi date bursele. Mai mult, universităţile au obligaţia să-şi modifice metodologiile proprii de acordare a burselor, astfel încât studenţii să primească bursele şi în vacanţă, fără să existe întârzieri, a mai spus secretarul de stat.

Liga Studenților de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a atras atenția azi că studenții nu vor primi bursele pe perioada verii, pentru că ordinul de ministru care permitea acordarea banilor și pe perioada verii a fost aprobat abia luna trecută.

Situația este valabilă pentru studenții din toată țara, spune președintele Ligii Studentilor de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Silvian-Emanuel Man, citat de europafm.ro. Universitățile au încercat să împartă bugetul după noile prevederi, dar banii nu ajungeau și exista riscul ca bursele să nu fie acordate tuturor. Așa că s-a ajuns la varianta de compromis: nici un student nu mai primește bursă până în toamnă.

FOTO: bzi.ro

135 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 5 =