Caută
Close this search box.

Premierul Mihai Tudose mesaj pentru românii din Marea Britanie!

Negocierile pentru Brexit și dezvoltarea relațiilor economice bilaterale, aflate pe agenda discuțiilor dintre premierul Tudose și ambasadorul Brummell. 

Premierul Mihai Tudose a avut astăzi, la Palatul Victoria, o întrevedere cu ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummell, în cadrul căreia au fost punctate mai multe teme de interes pentru ambele părți și a fost stabilit un mecanism de lucru direct și practic. În contextul Brexit, prim-ministrul Mihai Tudose a subliniat că Executivul își dorește să lucreze îndeaproape cu Marea Britanie, astfel încât drepturile românilor care studiază, muncesc și trăiesc în Regat să fie respectate și protejate, iar relațiile economice bilaterale să se ridice la nivelul colaborării politice excelente dintre cele două state. Marea Britanie este și va rămâne un partener și prieten al României. Am încredere că vom lucra foarte aplicat pentru ca românii din Regatul Unit să nu fie afectați de Brexit. În același timp, România oferă un mediu de afaceri stabil, prietenos, facilități fiscale pentru investitori, deci avem toate premisele pentru dezvoltarea relațiilor economice”, a afirmat șeful Executivului.

Ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummell, i-a înmânat premierului Tudose o scrisoare de felicitare, din partea omologului său britanic, Theresa May. Diplomatul britanic a subliniat că este important ca negocierile pentru Brexit să aibă rezultate pozitive atât pentru Marea Britanie, cât și pentru Uniunea Europeană, și a apreciat contribuția comunității de români pentru societatea britanică. „Românii care lucrează, studiază și trăiesc în Marea Britanie sunt bineveniți. În Regatul Unit ajung cei mai buni studenți români, lucrează medici și ingineri foarte buni, care au un aport important la economia noastră”, a afirmat ambasadorul Paul Brummell.

Diplomatul britanic a accentuat interesul pentru încurajarea investițiilor și a schimburilor comerciale bilaterale, remarcând faptul că investițiile britanice s-au concentrat mai mult în București, deși există potențial de dezvoltare și în restul țării. În acest context, oficialul britanic a amintit că au fost constituite filiale ale Camerei de Comerț Româno-Britanice în Cluj și Timișoara, fapt ce va oferi o nouă dinamică a relațiilor economice.

Un alt subiect al discuției s-a referit la candidatura României pentru statutul de membru al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE). Premierul Mihai Tudose a solicitat sprijinul Marii Britanii pentru susținerea candidaturii României, având în vedere rolul său important în cadrul acestei organizații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri