Producţia de energie din hidrocentrale s-a redus din cauza secetei, iar baza producției de electricitate se mută din nou pe cărbune. În acest context, minerii din Valea Jiului, care tocami urmează să fie concediați, vor lucra şi în weekenduri. Ca să facă faţă cererii de cărbune pentru sistemul energetic naţional, minerii din Valea Jiului lucrează şi în zilele libere, urmând să facă acelaşi lucru şi în luna august.

Administraţia Complexului Energetic Hunedoara a încheiat un acord cu sindicatele în acest sens, iar minerii vor fi chemaţi la muncă sâmbăta şi duminica însă doar în abatajele productive. Directorul general Viorel Stancu a explicat că seceta este motivul pentru care huila este atât de solicitată, având în vedere scăderea producţiei de electricitate furnizată de hidrocentrale, iar preţurile la care Complexul energetic Hunedoara tranzacţionează energia pe piaţa zilei următoare sunt mai mari cu 30 – 40%.

Ca să poată asigura necesarul de cărbune, administraţia complexului a angajat peste 100 de munctiori la minele Vulcan şi Livezeni, având în vedere numărul mare de mineri care întrunesc condiţiile de pensionare anul acesta.

Menționăm că statul român plănuiește să închidă în septembrie mina Lupeni, iar celelalte trei mine rămase vor fi închise până în 2024.

74 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 8 =