Caută
Close this search box.

Canadienii amenajează stadionul olimpic din Montreal pentru a face față unui val de refugiați

Confruntat cu un val de refugiați, majoritatea din Haiti, guvernul canadian căuta miercuri soluții de urgență pentru a-i caza, iar una dintre acestea este arena olimpică din Montreal, informează AFP.

Pe coridoarele stadionului au fost amplasate zeci de paturi pliante, despre care serviciile sociale afirmă că sunt doar o soluție temporară. La stadion, refugiații vor primi hrană și servicii de igienă, a explicat o oficialitate a centrului universitar de sănătate și servicii sociale din Montreal. Ei vor fi asistați „pe planul sănătății fizice și al sănătății mintale” și se va încerca integrarea lor, iar peste câteva săptămâni și a copiilor în mediul școlar.

De câteva luni, numărul celor care solicită azil în Canada este în tot mai mare, iar centrele de primire și hotelurile rechiziționate nu mai au suficient spațiu. Afluxul sporit de refugiați a fost observat după ce Donald Trump a ajuns președintele Statelor Unite, dar de o săptămână și ceva s-a înregistrat o creștere bruscă. Președintele sindicatului serviciilor vamale și de imigrare a afirmat că 500 de solicitanți de azil au trecut frontiera marți în sudul statului Quebec, iar dintre aceștia 90% sunt haitieni. După alegerea lui Trump, în noiembrie anul trecut, sindicatul s-a angajat să aplice condiții de imigrare mai stricte și să urmărească imigranții clandestini, dar a solicitat suplimentarea personalului. „Sistemul nu este dimensionat pentru a face față unei cereri atât de mari de imigrare”, a arătat liderul sindical citat de AFP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri