Caută
Close this search box.

Mâncare contaminată chiar de mama ei! Cum a explicat Sara Errani faptul că a fost depistată pozitiv

Sara Errani este cel mai nou caz de dopaj din tenisul mondial feminin, ea fiind depistată cu o substanţă numită letrozol. Mama Sarei Errani suferă de cancer la sân şi ea i-a contaminat mâncarea jucătoarei italiene de tenis cu medicamentul Femara, care conţine letrozol.

Aceasta a fost explicaţia fostei ocupante a locului 5 WTA şi finalistei ediţiei 2012 a turneului de la Roland Garros, oferită după ce a fost depistată pozitiv cu letrozol. Potrivit lequipe.fr, Errani a afirmat că mama ei urmează un tratament cu Femara pentru cancer la sân. Medicamentul îl ţinea în bucătărie şi l-a scăpat peste pastele pe care i le pregătea fiicei sale.

Comisia antidoping a acceptat această versiune, precum şi faptul că mama i-a ascuns fiicei sale că suferea în continuare de cancer şi urma un tratament în acest sens.

Errani va pierde premiile şi punctele obţinute între 16 februarie (data testului iniţal, pozitiv) şi 7 iunie (data următorului test, care a fost negativ), potrivit adevarul.ro. Italianca, în vârstă de 29 de ani, a fost testată pe 16 februarie, în afara competiţiei. În eşantionul de urină recoltat, laboratorul din Montreal a depistat substanţa letrozol, un inhibitor de aromatază, care este inclus în secţiunea S4 (hormoni şi modulatori metabolici) a listei substanţelor interzise a Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA).

FOTO: ilpost.it

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri