Caută
Close this search box.

Incepe Festivalul Enescu 2017

In perioada 2-24 Septembrie, Festivalul Enescu editia 2017 va insemna peste 80 de evenimente muzicale care se vor desfasura in Bucuresti, Brasov, Iasi, Oradea, Sibiu,Timisoara, Bacau, Ploiesti, Chisinau.

Nume de marca pe plan internationala, ZUBIN MEHTA este in acest an de festival Presedinte onorific, alaturi de dirijorul rus VLADIMIR JUROWSKI in calitate de Director artistic. S-a dorit aducerea in prim plan a muzicii contemporane astfel ca, noutatea absoluta in Editia 2017 va fi seria de concerte MUZICA SECOLULUI XXI, in cadrul careia va avea loc Forumul International al compozitorilor unde vor fi invitati compozitori ai lumii pentru discutii cu publicul participant.

O alta premiera absoluta in Romania, inclusa in zilele Festivalului, este Expozitia interactiva despre matematica si muzica, intitulata „Imaginary”, sustinuta in cladirea  Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti.

Festivalul Enescu 2017 va fi editia cu cele mai multe lucrari enesciene prezentate melomanilor: 37 de partituri din care doua vor fi in premiera istorica audiate in timpul evenimentului.

Ochestre de inalta tinuta: LONDON PHILARMONIC ORCHESTRA, RUSSIAN NATIONAL ORCHESTRA, PITTSBURG SYMPHONY ORCHESTRA, MUNCHEN PHILHARMONIKER, ROYAL PHILHARMONIC ORCHESTRA, FILARMONICA DELLA SCALA, ISRAEL PHILARMONIC ORCHESTRA, ORCHESTRA NATIONAL DE FRANCE, ORCHESTRA E CORO DELLA ACADEMIA NATIONALE DI SANTA CECILIA, ORCHESTRA SI CORUL RADIO, ORCHESTRA SI CORUL FILARMONICII ” GEORGE ENESCU” vor fi prezente pe scene sub conducerea unor dirijori de prima mana.

Solisti instrumentisti sau vocali, castigatori a multor premii internationale si invitati in intreaga lume concertistica vor putea fi ascultati in concertele din SERIA MARI ORCHESTRE ALE LUMII ( Sala Palatului), SERIA RECITALURI SI CONCERTE CAMERALE (Ateneul Roman), SERIA DE LA MIEZUL NOPTII (Ateneul Roman), MUZICA SECOLULUI XXI ( Sala Mihail Jora a Societatii Romane de Radiodifuziune), PIATA FESTIVALULUI GEORGE ENESCU.

Biletele ramase disponibile pot fi cumparate de pe site-ul www.eventim.ro, desi in timp record multe concerte au fost „epuizate” in cateva minute de la momentul lansarii festivalului. Intrarea este libera la concertele din Piata Festivalului iar preturile la celelalte sali variaza intre 30 si 180 Ron, in functie de categorie si seria concertelor.

Din pacate, informatiile de pe site-ul oficial al festivalului www.festivalenescu.ro nu pot fi deocamdata accesate deoarece acesta a fost tinta unui atac informatic.

Cu siguranta aceasta luna septembrie dedicata muzicii, asociata culorilor toamnei si impletita cu placerea mintii si a sufletului melomanilor este din nou un suflu dat cu atata generozitate si genialitate de Maestrul GEORGE ENESCU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri