În căutarea ”Logodnicei” Doinei Ruști sau cum iese personajul din carte

Începând de astăzi, 20 septembrie și până în 28 septembrie 2017, vor avea loc mai multe evenimente dedicate celui mai recent roman al Doinei Ruști, Logodnica, apărut de curînd în colecția „Fiction Ltd.” a Editurii Polirom (print & digital).

O poveste adevărată despre dragoste și răzbunare, romanul Logodnica va fi prilej de întâlnire atât cu autoarea cărții, Doina Ruști, cât și cu regizorul britanic David Kinsella, cel care a devenit în roman unul dintre personajele centrale ale cărții, David.

David s-a născut la Belfast, dar este cetățean norvegian. Alisa are sânge rusesc, dar se consideră moldoveancă din Chișinău. David n-a vorbit niciodată irlandeza, căci este britanic, protestant din Irlanda de Nord. Alisa vorbește românește, cu toate că se consideră rusoaică sută la sută. El a avut o copilărie cu bombe și lupte de stradă. Ea este o orfană  din Ungheni. La un moment dat se întîlnesc, iar drumurile lor trec prin București.

Autoare a bestsellerurilor Manuscrisul fanariot și Mîța Vinerii, Doina Ruşti este una dintre cele mai apreciate voci feminine ale literaturii contemporane.Tradusă în numeroase limbi, invitată la evenimente internaţionale, s-a impus în special prin romanele cu tematică diversă şi construcţie solidă. Dintre romanele sale, unele reeditate în colecţia Top 10+, amintim Fantoma din moară (2008), roman amplu despre comunismul românesc, distins cu Premiul pentru Proză al USR, Zogru (2006) şi Lizoanca la 11 ani (2009, reeditat în 2017 la Editura Polirom cu titlul Lizoanca) – recompensat cu Premiul „Ion Creangă” al Academiei Române. Doina Ruşti trăieşte în Bucureşti, este profesor universitar şi scenarist. Pagină web: http://doinarusti.ro.

Programul de evenimente

BUCUREȘTI

  • Miercuri, 20 septembrie, ora 15.30, Amfiteatrul 1, Academia de Studii Economice din București (clădirea Ion Anghelescu).

Conferință „Iubirea – o aspirație rafinată și perfidă”

Doina Ruști și invitatul său, David Kinsella

 

  • Joi, 21 septembrie, la ora 19.00, Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bdul Regina Elisabeta 38)

Căutând-o pe Alisa

Regizorul David Kinsella a acceptat provocarea de a fi personaj în romanul Doinei Ruști, considerînd că aceasta ar fi o bună pregătire pentru construcția unui personaj de film. Cei doi artiști vă invită la un atelier despre construcția personajului literar și de film: Alisa. Dar nu ca spectatori, ci ca eroi de ficțiune.

Invitați: Bianca Zbarcea (traducătoare), Dan Burlac (producător de film)

Moderatoare: Adriana Titieni

 

  • Luni, 25 septembrie, ora 15.00, Mark Twain International School

Atelier de film – Construcția personajului – cu Doina Ruști & David Kinsella

Moderator: prof.  Bryan Parnell

 

  • Marți, 26 septembrie, ora 11.00, Colegiul „George Coșbuc”

Întîlnire cu elevii și miniatelier – Personajul trădat

Doina Ruști & David Kinsella

Moderatoare: Ilinca Buciu

 

GALAȚI

  • Literatură și film

Doina Ruști & David Kinsella

Miercuri, 27 septembrie, ora 18.00, Librăria Humanitas (Str. Domnească 45)

Invitați: A.G. Secară, Doru Căstăian

Traducere: prof. Mariana Anton

 

BRAȘOV

  • Scris, pictat, filmat. O întâlnire cu Doina Ruști, Iulia Schiopu și David Kinsella

Joi, 28 septembrie, ora 18.00, Librăria Humanitas (Pța Sfatului 16), în cadrul CenaKLUbului Tiuk nr. 88

Moderator: Mihail Vakulovski

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.