Caută
Close this search box.

Cine este crainica tv din Coreea de Nord care, de 40 de ani, anunță testele nucleare și moartea liderilor de la Phenian

„Testul bombei cu hidrogen, concepută pentru a fi montată pe racheta noastra balistică intercontinentală, a fost un succes perfect”.

Anunțul despre cel de al șaselea test nuclear de săptămâna trecută a fost citit cu mare bucurie și pe un ton exaltat de crainica Ri Chun-hee. Ea este cea care, de la pupitrul televiziunii de stat nord-coreene, a dat toate marile vești în ultimii 40 de ani.

A zâmbit cu mare satisfacție de fiecare dată când a anunțat testele nucleare, a țipat ori de câte ori a vorbit despre „diavolii din Vest”.

Cu lacrimi în ochi și vocea tremurândă, de data asta fără chimonoul roz, tot ea a fost cea care a anunțat morțile dictatorilor nord-coreeni, Kim Ir Sen și Kim Jong-Il.

„Anunţ cu cea mai mare tristeţe că marele nostru lider Kim Jong-il a decedat astăzi, 17 decembrie 2011, din cauza unei boli neprevăzute, în timp ce pregătea o vizită de lucru”.

Ri s-a nascut în 1943, într-o familie foarte săracă, a studiat teatrul înainte de a se angaja la televiziunea de stat în 1971, iar de atunci a devenit unul dintre cei mai cunoscuți crainici de televiziune din lume, potrivit tvr.ro. Cu toate că s-a retras din activitate în 2012, Kim Jong-un a reactivat-o pentru a transmite mesajele sale întregii lumi, într-un stil dictatorial asertiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri