Caută
Close this search box.

Gabriela Firea contestă orice asociere cu activitatea infracțională a lui Florin Secureanu

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, nu are ‘niciun amestec, nici măcar tangențial, în activitatea infracțională” a fostului manager al Spitalului Malaxa Florin Secureanu”, precizează vineri Primăria Capitalei.

„Nu putem comenta faptul că un martor într-un dosar penal a declarat că a înmânat procurorilor documentație audio-video despre al cărei conținut nu cunoaștem niciun detaliu. Putem însă afirma cu tărie că primarul general, Gabriela Firea, nu are niciun amestec, nici măcar tangențial, în activitatea infracțională a numitului Secureanu Florin, în ciuda tuturor încercărilor obsesive de a i se lega numele de acest dosar”, susține instituția menționată, printr-un comunicat, citată de Agerpres.

Potrivit PMB, Gabriela Firea „nu i-a cerut niciodată nimic managerului Florin Secureanu, nici direct și nici prin intermediari, iar dacă altcineva susține contrariul, va trebui să aducă probe, altminteri urmând să suporte rigorile legii”.

În ce privește ideea potrivit căreia primarul general ar fi încercat să afle, prin intermediul unei avocate, ce „dovezi” ar avea Secureanu împotriva sa, „aceasta nu are niciun fundament real, fiind probabil plăsmuirea imaginației aceleiași persoane, care n-a avut nicio reținere în a-și însuși identitatea primarului general la o ceremonie de premiere peste hotare”, se afirmă în comunicatul PMB.

Conform PMB, Florin Secureanu nu a fost numit la conducerea Spitalului Malaxa de către Gabriela Firea, „acesta ocupând funcția de manager al spitalului încă din anul 2007”.

Potrivit blogului jurnalistului Cătălin Tolontan, citat de presa centrală, fostul manager al Spitalului Malaxa, trimis în judecată pentru delapidare și luare de mită, ar fi declarat, la DNA, că emisari ai primarului Firea i-ar fi cerut bani de campanii electorale, menționând că ar exista înregistrări audio-video la DNA.

Pe 15 mai, Florin Secureanu a fost trimis în judecată de DNA, în stare de arest preventiv, pentru delapidare — cinci fapte, dintre care una cu consecințe deosebit de grave — și luare de mită.

Procurorii susțin că, după ce a fost numit manager în anul 2009, Secureanu a conceput și pus în aplicare mai multe mecanisme prin care și-a însușit sume semnificative de bani din patrimoniul spitalului, în cuantum de 9.144.053 lei.

Procurorii mai arată că, în perioada 20 mai 2011 — 24 noiembrie 2016, pentru a menține relațiile contractuale dintre Spitalul Malaxa și o societate comercială care avea calitatea de furnizor de consumabile medicale, Secureanu a pretins și a obținut de la firma respectivă achitarea contravalorii a 754 de prestații de servicii de turism (cazare, masă, bilete de avion) în valoare totală de 1.279.402 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri