Caută
Close this search box.

Scandal la Târgu Mureş: Ambasadorul României, convocat de MAE ungar în urma deciziei justiției române

Ambasadorul României la Budapesta, Marius-Gabriel Lazurca, a fost convocat miercuri de MAE ungar în urma suspendării activității Liceului Teologic Romano-Catolic (LTRC) din Târgu Mureș, informează agenția MTI.

Un protest are loc chiar în acest moment în fața liceului, la care participă circa 800 de persoane, inclusiv membri ai UDMR, în frunte cu președintele Kelemen Hunor, potrivit digi24.ro. Protestatarii cer Ministerului Educației să asigure funcționarea în continuare a liceului și acuză că această problemă nu a fost rezolvată în ultimele luni, așa cum s-a promis.

Agenția maghiară de presă (care nu a precizat în știre numele ambasadorului român) mai menționează că secretarul de stat Levente Magyar a transmis surprinderea guvernului ungar față de situația în care se află respectivul liceu și a spus la o conferință de presă că acțiunea autorităților române echivalează cu ”un atac împotriva Bisericii Catolice, a minorității ungare, copiilor, familiilor și procesului de restituire în România”.

De asemenea, guvernul ungar și-a suspendat sprijinul față de aspirațiile României de a se alătura unor organizații internaționale, cum ar fi OCDE, a adăugat secretarul de stat maghiar, potrivit Agerpres.

Fundația Statusul Romano-Catolic din Transilvania anunţase anterior, pentru miercuri, un miting de protest în fața Instituției Prefectului — Județul Mureș, pentru convingerea Ministerului Educației să asigure funcționarea Liceului Teologic Romano-Catolic (LTRC) din Târgu Mureș.

FOTO: captură Digi24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri