Caută
Close this search box.

Scenariu cumplit al inginerilor constructori: La un cutremur puternic, Bucureștiul ar fi înecat în apă

Scenariu sumbru al inginerilor constructori. Lacul Morii ar putea îneca Bucureştiul în cazul unui cutremur major. Specialiştii spun că apa ar putea ajunge la câţiva kilometri distanţă, până în cartieul Tineretului.

Lacul Ciurel reprezintă un adevărat pericol în cazul unui cutremur puternic, atrag atenţia specialiştii. De altfel şi pompierii iau în calcul un astfel de scenariu cumplit. Inginerii constructori spun că, deși digul a fost construit în urmă cu mai bine de 30 de ani, lucrări de renovare nu s-au mai făcut.

„Dacă cutremurul este foarte mare, atunci pot ceda şi stăvilarul, cât şi barajul şi această cantitate se poate revărsa şi asupra oraşului. Se văd plăci care au început să alunece”, afirmă Dan Trifu, inginer.

În situația unei calamități în care cel mai negru scenariu luat în calcul de autorități s-ar îndeplini, iar barajul Ciurel ar ceda, am asista la o tragedie, spun specialiștii, potrivit digi24.ro. Cantitatea uriașă de apă s-ar năpusti către Capitală și cu siguranță cele mai afectate ar fi blocurile din imediata apropiere.

„Dacă ar ceda stăvilarul atunci ar ceda şi digul de protecţie, cu siguranţă. Este clar, cartierul Grozăveşti, cartierele joase, zona Eroilor, zona Parlamentului, zona Unirii, Timpuri Noi, cartierele Tineretului şi Văcăreşti”, afirmă Dan Trifu, inginer.

Specialiștii de la Apele Române spun în schimb că barajul este verificat periodic.

„Această acumulare, barajul şi digul au fost concepute şi proiectate să reziste la un cutremur de 8,5 de scara richter. Acest baraj a trecut prin mai multe cutremure la fiecare mişcare seismică mai mare de 4 grade se face o inspecţie post seism”, spune Mihai Georgescu , șef sistem hidrotehnic Dâmbovița.

FOTO: Antena 3

Un răspuns

  1. Asta ar mai lipsi Romaniei, un cutremur de peste 8 gr.R si o inundatie biblica si -cum am zis- toata Romania ar fi , fizic, la pamant…//// 27 de ani cat doua razboaie mondiale.de Petrisor Peiu, analist(…)”…Practic, in intervalul in care Romania se afla „in cea mai buna perioada din istorie”, am pierdut de doua ori mai multi oameni decat in doua razboaie mondiale plus prigoana anilor 45-60!…Toata lumea buna de la Bucuresti (politicieni, analisti, jurnalisti, experti, moderatori de televiziune, invitati permanenti, kilograme de gigibecali si geluvisani) deplange in fel si chip orice subiect european, mondial, regional, dar foarte putini realizeaza, si si mai putini vorbesc,…”____–_____ sa te crucesti , nu alta! individul acesta (ca multi altii) ii acuza pe ceilalti ca „deplang”( si nu actioneaza) dar el insusi face acelasi lucru, pentru ca si Ghita Ciobanul a spus aceleasi lucruri in plangerea sa, dar macar ala a avut si curajul sa-i traga la raspundere(cel putin a inceput) pe mafioti…Articolul -corect in cifre si logica- este terminat fara nicio idee cum se pot rezolva lucrurile, tipic „intelectualitatii” romanesti actuale, palavrageli nesfarsite, dar nicio solutie, cat de cat, realistica, fezabila…Zic-si am mai zis- nu cer nimanui sa se ralieze la idea mea cu intoarcerea la Monarhie DAR numai cu aport Englez, cu importul a cateva mii de specialisti, cu inchiderea a cel putin 5 mii de indivizi declasati(sefimea politica), etc., etc., insa veniti cu o solutie care sa initieze iesirea din acest dezastru…Unii chiar ca poate le au, insa le este frica ca, odata cu normalizarea Romaniei, ei si-ar pierde painea -mai mult milogita sau furata acum-, publicul nemaifiind interesat in „analizele” lor, pentru ca oamenii prosperi devin interesati NU in cancanuri ieftine si „analize” de aceiasi scribalai, ei devin interesati de excursii in jurul lumii, etc.,etc…Ori -la noi- toti mafiotii si scribalaiii care-i sustin direct sau „prin omisiune”, sunt cei care fac aceste excursii, indivizi care -practic- traiesc bine, si daca nu a ghinionul unui accident de avion, traiesc si peste 90 ani, cu cel putin 20 de ani mai mult (si de 20 de ori mai bine) decat „restul” populatiei, rest care-aici- insumeaza peste 90 la suta din total…Cat de mare , cat de intinsa si cat de intensa poate fi lasitatea si frica care-i conduce pe „intelectualii” romani?Cat de adanca a ajuns dezumanizarea la romani? intr-unul dintre cele mai bune filme sociale si de crima, produse de Hollywood, ( ” In the Heat of the Night”, cu doua mari stele ale cinematografiei,Sidney Poitier si Rod Steiger, sotia victimei ucise miseleste, vazand cat de obstructionat este ofiterul negru(si cel mai bun criminalist, )-in a descifra cazul- de catre politistii albi, ea zice” Ce fel de loc e acesta. ce fel de oameni sunteti?”…Ei bine aceiasi intrebare o am si eu pentru intelectualitatea romaneasca” Ce fel de loc a ajuns Romania, ce fel de „oameni” sunteti?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri