Irina Radu se aştepta să fie demisă din funcţia de preşedinte-director general (PDG) al Societăţii Române de Televiziune (SRTV) şi, din punctul ei de vedere, votul din plenul reunit al Parlamentului a fost dat, miercuri, pe baza unor dezinformări. Ea a precizat că probabil anumite decizii ale sale au deranjat şi că „va veni ziua” în care Liviu Dragnea să îi ceară scuze pentru minciunile pe care le-a crezut de la ”tot felul de micuţi din jurul lui”.

„Vreau să vă spun că mă aşteptam, aşa, din ce s-a întâmplat în ultimul timp, mă aşteptam. Nu vreau să judec votul. Sunt foarte supărată pe felul în care oamenii ajung să ia decizii, dar în acelaşi timp, încerc să-mi păstrez umorul (…). Ştiu exact cât durează «viaţa» unui preşedinte TVR, eram pregătită pentru orice, dar nu credeam că se vor lua nişte decizii atât de importante, pe bază de dezinformare. Mă refer la tot ce s-a spus la concluziile referitoare la raport. Adică este primul raport pozitiv după ani de zile, este un an 2016 primul an terminat pe plus de TVR. Asta arată ceva, arată o muncă, un efort, un altfel de management. Dacă toate lucrurile astea nu contează şi trei babe bârfitoare se duc la cineva şi-i spun trei prostii şi un Parlament întreg votează pe aceste criterii, eu ce să mai comentez, mă bucur de viaţă şi atât”, a spus Irina Radu, într-un interviu acordat RFI.

„Lucrurile se adună. Întâi se supără cineva şi te reclamă că nu ai promovat pe nu ştiu cine, apoi se supără cineva că te-a sunat şi tu n-ai mărit salariul, apoi altcineva că a fost criticat într-o emisiune, apoi se duce cineva care-ţi vrea locul şi spune că nu ştiu ce-ai făcut. Şi în momentul în care acolo, la polul de decizie nu există o persoană cu mintea limpede, care să adune informaţia, să aibă documente, să ia o decizie foarte bine întemeiată pe fapte şi cifre, nu pe poveşti de culoar, se întâmplă acest lucru, ăsta e sistemul nostru de lucru deocamdată”, a adăugat ea.

Întrebată dacă a fost contactată de vreun om politic, care să îi solicite ceva, Irina Radu a răspuns afirmativ, dar a precizat că nu i s-au cerut „lucruri deplasate”.

„Bineînţeles, bineînţeles, doar că ştiţi cum… şi cerutul acesta, adică una este dacă cineva te roagă uite, întâlneşte-te cu cineva, că e o persoană cu calităţi şi poate aveţi nevoie, e una. Nu mi s-au cerut lucruri deplasate, asta pot să vă zic şi mă mândresc cu asta, adică nu m-a sunat nimeni în doi ani de zile, să-mi spună pe cutărescu să nu-l mai văd la televizor. Una este că m-a rugat cineva uite, întâlneşte-te cu o persoană care are un proiect sau te rog să te uiţi pe un CV. Astea sunt lucruri normale, cine spune că nu se întâmplă, doar nu suntem copii”, a spus Irina Radu.

Ea a adăugat că probabil că anumite decizii ale sale au deranjat şi că acestea ar urma să fie „corectate” foarte repede. Irina Radu a precizat că „la un moment dat” a deranjat însăşi „performanţa”, pentru că nu s-ar dori, de fapt, ca Televiziunea Română să progreseze.

„Probabil, anumite decizii au deranjat. Am înţeles că vor fi chiar corectate, între ghilimele, astăzi, mâine, adică foarte rapid, deci vom vedea clar, în funcţie de ce decizii se vor lua, ceea ce a supărat din lucrurile făcute de mine. Cred că la un moment dat a deranjat însăşi performanţa. Cred că nu se doreşte de fapt ca TVR-ul să progreseze. Să iei un asemenea raport şi să-l pici în comisia de buget-finanţe mi se pare de râs, chiar de râs, nu am cuvinte, după atâţia ani în care au trecut rapoarte cu minus”, a spus fostul PDG al TVR.

Irina Radu a precizat că „anul trecut s-a încheiat cu un profit de vreo 6,2 milioane de lei. Un profit. Ştie toată lumea ce înseamnă asta, după ani de zile de pierdere”.

De asemenea, Irina Radu a spus că are multe lucruri să îşi reproşeze, unul dintre acestea reprezentând faptul că nu a acordat mai multă atenţie discuţiilor cu clasa politică.

„Îmi reproşez că poate nu am acordat şi eu mai multă atenţie discuţiilor cu clasa politică, pentru că văd că asta dă rezultate. Îmi reproşez că poate n-am ştiut să transmit, cum să vă spun, mesajele corecte şi atunci au ajuns la decidenţi numai prostii şi minciuni. Îmi reproşez că nu i-am «omorât» de tot pe unii pe care i-a schimbat. Trebuiau «omorâţi», mi-a zis toată lumea că nu se face cu jumătate de măsură, nu trebuie să ai milă. Eu am zis lasă, nu vreau să fac rău, corectez numai nişte lucruri greşite. Îmi reproşez că am avut încredere în cine nu trebuia să am. Îmi reproşez că anumite emisiuni le-am lăsat, pentru că am zis că dacă tot nu pot să-i dau afară pe anumiţi oameni, atunci ce fac, le plătesc un salariu şi ei stau degeaba, se plimbă prin curte? Lasă-i să muncească măcar. Sunt multe lucruri şi cauzate de lucrul cu un Consiliu în care eu n-am avut o majoritate confortabilă, n-am avut decât aşa, şase-şapte voturi”, a mai spus Irina Radu.

Ea a mai declarat că este convinsă că Liviu Dragnea îi va cere scuze într-o zi, pentru minciunile pe care le-a crezut de la ”tot felul de micuţi din jurul lui”.

„Vă garantez şi bag mâna în foc că va veni ziua în care Liviu Dragnea, cum şi-a cerut scuze Parlamentului, o să-mi ceară mie scuze, pentru minciunile pe care le-a crezut de la tot felul de micuţi din jurul lui. Şi dacă n-o să-mi ceară public, că are şi omul mândria lui, o să-mi ceară în gând măcar, dar pentru mine asta contează. De acolo nu am primit nici un semnal. Râdeam cu foşti preşedinţi, că vă daţi seama că ţinem legătura, suntem foşti colegi de presă şi-mi spuneau: Irina, când nu ţi se mai răspunde la telefon, înseamnă că-i gata! (râde). E aceeaşi regulă de 20 şi ceva de ani”, a mai spus Irina Radu.

Raportul de activitate al Societăţii române de televiziune a fost respins, miercuri, de plenul reunit al Parlamentului, cu 74 de voturi „pentru” şi 203 voturi ”împotrivă”.

Respingerea raportului de activitate al SRTV echivalează cu demiterea întregului Consiliu de administraţie, în frunte cu preşedintele director-general, Irina Radu. Membrii CA rămân interimari până la numirea unui nou consiliu de către Parlament.

Comisiile de cultură ale Parlamentului au validat-o în unanimitate pe Doina Gradea pentru postul de director general interimar al televiziunii publice, pentru un mandat de şase luni.

Sursa: News.ro

1 COMENTARIU

  1. iohanis ataca din nou guvernul lui dragnea(…)____—-____SRS (slanina ranceda de Sibiu) este mai pervers decat toti mafiotii la un loc, prin functia sa realmente ar putea face minuni, asa cum si a promis de fapt-INSA INAINTE DE ALEGERI- el trebuia ca in prima zi (sau daca nu, de cate ori a fost o oportunitate legala, si au fost cateva) sa trimita parlamentul acasa, si sa faca noi alegere, conform cu legea si vointa populara (adica 300 membri, desi o suta este arhisufiecient, ca doar -parlamentul – nu are norma de sapat canale), insa el a fost imediat preocupat doar sa-si vanda maculatura fraierilor si sa-si mareasca salariu, plus excursii si vacante in afara tarii, practic pentru tara acest gunoi ranced(insa cu ifose de neamtz!) nu a facut nimic, doar rau, chiar si ziarul german Der Spigel , „l-a citit”, ca este un ageamiu si diletant, obsedat doar de avantajele personale immediate, si -adaugam- de cele ale austro-germanilor, carora le-a servit tara pe tava si pe nimic…Romania-in aceasta formula- nu mai are nicio sansa, e nevoie de interventiea ONU, NATO si UE, intoarcerea la Monarhie cu aport Englez, punerea in inchisori -pe min. 10 ani- a cel putin 5 mii de indivizi(fara exces de zel, totul legal) , confiscarea extensiva a averilor acestora(adica minim 250 MILIARDE euro) si Romania poate avea un nou inceput si un curs in care in cateva luni va surclasa multe economii din Europa si lume…
    marele bandit(SRS) are o tehnica de distrugere a unei natii si a unui stat, greu de decelat si expus, el asteapta ca Romania sa fie erodata la maxim si sa cada, sa colapseze „de la sine”( cum s-ar zice), insa Romania nu va colapsa de la sine ci MATEMATIC, este doar o chestie de timp, iar stapanii lui mult mai versati( el este doar o scula infecta) stiu asta foarte bine, asteapta acest moment pentru a veni ca „salvatori” adica sa puna stapanire si pe ce a mai ramas, aproape pe gratis…Gratzie acestui infect pres-edinte, lui ungureanu, fost sef SIE, lui ciolos si alti cativa mari banditi, insurubati in diverse posture cheie..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 5 =