Caută
Close this search box.

Alegeri în Austria. Sebastian Kurz, pe cale să devină cel mai tânăr lider din lume

Potrivit sondajelor, Sebastian Kurz, de 31 de ani, este favorit în cursa electorală, datorită planurilor sale de a opri imigrația de refugiați și muncitori din țările mai sărace ale UE.

Circa 6,4 milioane de alegători sunt așteptați la urne în această țară mică și bogată din UE, după o cursă electorală ce a provocat discuții aprinse.

Partidul Social-Democrat Austriac (SPOe) al cancelarului Christian Kern și Partidul Popular Austriac (OeVP, conservator) s-au acuzat reciproc de tactici de campanie murdare, subliniind prăpastia profundă ce s-a deschis între partidele centriste în timpul coaliției lor de un deceniu.

Guvernul de coaliție s-a destrămat în cele din urmă în mai, când OeVP l-a făcut noul său lider pe tânărul și popularul ministru de externe Sebastian Kurz.

Potrivit sondajelor, tânărul de 31 de ani este favorit în cursa electorală, datorită planurilor sale de a opri imigrația de refugiați și muncitori din țările mai sărace ale UE.

Sondajele sugerează că FPOe și SPOe își vor disputa, duminică, locul al doilea.

Potrivit mai multor sondaje, alegătorii consideră migrația drept cea mai importantă problemă după ce aproximativ 130.000 de solicitanți de azil au cerut protecție în Austria în 2015 și 2016.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri