Caută
Close this search box.

Din nou Cod galben de poluare la Beijing

Autoritățile chineze au decretat joi codul galben (al treilea în ordinea gravității) la Beijing ca urmare a poluării aerului, preconizând ca fenomenul să dureze până sâmbătă, relatează EFE.

Decizia a fost luată după măsurarea nivelului de poluare a capitalei care timp de două zile a înregistrat 150 micrograme de concentrație pe metrul cub de aer de particule PM 2,5, cele mai mici și mai periculoase pentru sănătate pentru că intră direct în plămâni.

Pe de altă parte, vizibilitatea îngreunată din capitală a obligat autoritățile să închidă mai multe drumuri principale în cursul dimineții.

Smogul, sau „pâcla de poluare” se accentuează în China în ultimele luni de toamnă și iarnă, însă Ministerul Protecției Mediului avertizase deja în septembrie că fenomenul ar putea apărea mai devreme anul acesta.

Ministrul pentru protecția mediului, Li Ganjie, a precizat săptămâna aceasta, în cadrul celui de-al XIX-lea Congres al PC, că gradul de concentrare a particulelor PM 2,5 din atmosferă s-a redus totuși anul acesta la Beijing, înregistrând cea mai mică medie istorică în perioada martie-august.

Reducerea poluării atmosferice este unul din principalele obiective ale ministrului care a anunțat crearea unei agenții de specialitate pentru regiunile Beijing, Hebei și Tianjin (nordul țării) cele mai afectate de acest fenomen.

Autoritățile chineze folosesc o scară de patru culori pentru codul de poluare, în care cel roșu este cea mai grav, urmat de cel portocaliu, galben și albastru, cel mai scăzut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri