Caută
Close this search box.

Monica Iacob Ridzi poate fi eliberată condiționat

Fostul ministru al Turismului Monica Iacob Ridzi ar putea fi eliberată condiționat din Penitenciarul Gherla, în urma unei decizii pronunțate, vineri, de o instanță a Judecătoriei Gherla.

Monica Iacob Ridzi 

Decizia Judecătoriei Gherla poate fi atacată cu recurs de către procurorii DNA în termen de 3 zile de la pronunțare.

Avocatul Monicăi Iacob Ridzi, Tiberiu Ban, a declarat că nu poate să comenteze în legătură cu solicitarea de eliberare condiționată, deoarece așa i-au cerut clienții săi. „Familia nu dorește comentarii. Mă iertați, am vorbit cu soțul și nu aș vrea să comentez fără aprobarea familiei. M-au rugat să nu comentez”, a subliniat Tiberiu Ban, potrivit Agerpres.

Monica Iacob Ridzi a fost condamnată de Înalta Curte de Casație și Justiție, în luna februarie 2015, la cinci ani de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu.

Ea a fost găsită vinovată după ce procurorii DNA au acuzat-o că a plătit în 2009 câteva servicii fictive unor companii preferențiale, producând Ministerului Turismului un prejudiciu de peste 600.000 de euro.

Avocații săi au arătat în instanță că Monica Iacob Ridzi a avut un comportament exemplar în timpul privării de libertate. În urmă cu un an, ea a jucat, alături de alte șapte deținute, în spectacolul „Selfie”, pe scena Teatrului Național din Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri