Caută
Close this search box.

Dezastru la Dinamo. Directorii și jucătorii pleacă, Negoiță vrea să vândă clubul pe nimic

Cu o vechime de 69 de ani, în care a evoluat numai pe prima scena a fotbalului românesc, echipa de fotbal Dinamo riscă să dispară în acest an competițional. Cu 18 titluri de campioană a României, 13 Cupe, două Supercupe și o Cupă a Ligii în palmares, Dinamo este a doua echipă a României, după Steaua București, în clasamentul celor mai bune performanțe.

Cu toate acestea, după un management îndoilenic și plin de fluctuații al proprietarului Ionuț Negoiță, care a preluat clubul de fotbal în 2013 de la Nicolae Badea – promițand, între altele, revenirea la ”anii de aur” -, echipa de astăzi are un parcurs submediocru în campionat, fără nicio șansă la titlu sau cupele europene, jucătorii și salariații clubului nu își mai primesc banii, directorii sunt schimbați mai des ca tricourile și nu știu cum să scape de acolo (a se vedea cazurile Anghelache, Dinu ”Vamă”, Rednic, Mutu, Dănciulescu ș.a.), astfel încât Dinamo a ajuns sinonim cu prăbușirea și dezastrul.

Ca o confirmare sumbră a tuturor acestora, directorul sportiv al FC Dinamo, celebrul fost atacant Ionel Dănciulescu, a declarat, vineri, că acţionarul majoritar Ionuţ Negoiță vrea să vândă clubul „alb-roşu” cu suma (penibilă) de două milioane de euro, mult subevaluată față de valoarea reală a lui Dinamo.

Lucrurile chiar așa stau și nu e decât începutul sfârșitului. Sau, mai exact, al dezastrului. Omul care ar putea (re)intra în posesia clubului de fotbal ar fi, din surse neoficiale, chiar fostul proprietar Nicolae Badea.

„Astăzi după amiază am vorbit cu domnul Negoițăl. Din ce ştiu eu, pe dânsul nu-l mai interesează deloc ceea ce se întâmplă la Dinamo. Vrea să vândă pentru a recupera măcar 15% din ce a investit până acum. Din ce mi-a spus, este o sumă de vreo două milioane de euro. Este dispus să plece în orice moment dacă se găseşte cineva care să-i ofere suma respectivă de bani. A trasat anumite sarcini conduceri clubului. Este dezamăgit şi nu-l mai interesează nimic din ce se întâmplă la echipă. În acest moment clubul trebuie să se autofinanţeze. Probabil şi de asta a fost vândut Costache, pentru că sunt nişte jucători care trebuie să fie plătiţi la zi, la fel şi angajaţii clubului. Cam asta este situaţia la club în momentul de faţă”, a declarat Ionel Dănciulescu, potrivit www.digisport.ro.

Fostul om de gol al ”câinilor roșii” este hotărât să plece și el de la Dinamo.

„M-am tot gândit în ultima vreme şi am decis că după pauza de iarnă vreau să fac un pas în spate, vreau să iau o pauză de la tot ce înseamnă Dinamo. Acest anunţ am vrut să-l fac mai de mult, iar cei apropiaţi mie ştiu acest lucru, pentru că am mai vorbit cu ei pe acest subiect. Însă, motivele care m-au împins la luarea acestei decizii vreau să le ţin numai pentru mine”, a mai spus Ionel Dănciulescu.

Întrebat dacă vrea să plece din cauza unui eventual management defectuos al lui Negoiţă sau din cauza atacurilor foarte dure venite din partea unei somități dinamoviste, Cornel Dinu, cel poreclit pe vremuri ”Danciu-gol” a mai adăugat: ”Eu m-am înţeles foarte bine cu cei de la club. Niciodată nu voi da în clubul la care lucrez, repet, motivele vreau să le ţin numai pentru mine. Sunt în continuare cum am fost mereu, adică alături de Dinamo.”

Evident, aceasta nu este decât o lăudabilă formulă de politețe, în condițiile în care, se știe, Dănciulescu a avut și el – ca toți ceilalți responsabili de la Dinamo – probleme cu același Ionuț Negoiță, care a înțeles că a fi acționarul principal al unui club înseamnă, de fapt, a conduce el însuși clubul respectiv, peste capul tuturor ”președinților” sau ”directorilor” de tot felul, numiți acolo doar pentru a exista ca funcție, într-o organigramă fantezistă și lipsită de orice legătură cu fotbalul de performanță.

În degringolada totală de la Dinamo, cinci dintre jucătorii de bază, fundaşii Steliano Filip, Ionuţ Nedelcearu şi Alin Dudea, precum și mijlocaşii Sergiu Hanca şi Valentin Costache, au băut până dimineaţa într-un bar din Piatra Neamț, înaintea meciului cu Aerostar Bacău din Cupa României, din 26 octombrie. Astfel, nu au făcut decât să își grăbească plecarea, Costache fiind deja acontat formației CFR Cluj. (Foto: bucurestiul.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri