Caută
Close this search box.

Angajații de la Penitenciarul Vaslui amenință cu greva

Angajații din sectorul operativ de la Penitenciarul Vaslui avertizează cu privire la faptul că vor refuza să intre la muncă, din cauza numărului foarte mic de gardieni raportat la numărul persoanelor private de libertate.

Penitenciarul Vaslui 

Conducerea sindicatului din penitenciar susține că angajații cumulează lunar, în medie, 180 de ore suplimentare, însă în multe cazuri, numărul acesta este depășit, fiind imposibilă recuperarea lor.

„Penitenciarul Vaslui este într-o situație specială, având cel mai mic raport personal operativ — persoane private de libertate din tot sistemul penitenciar din țara noastră. Lucrurile s-au înrăutățit de când unitatea a trecut pe noua schema de organizare. Momentan, la un număr de aproximativ 950 de persoane private de libertate, avem 157 de angajați în sectorul operativ și dorim să tragem un semnal de alarmă cu privire la acest aspect, care este cunoscut, de altfel, de mai mult timp”, au declarat vineri reprezentații Penitenciarului Vaslui, citați de Agerpres.

Potrivit acestora, unități similare din țară cu același număr de persoane încarcerate funcționează cu un număr dublu de salariați în sectorul operativ.

Foto: ziaruldevaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri