Caută
Close this search box.

O avalanșă din Munții Făgăraș a rănit două persoane; SMURD a trimis un elicopter după victime

Două persoane au fost surprinse, sâmbătă, de o avalanşă produsă în Masivul Făgăraş, în zona Bâlea, la faţa locului ajungând salvamontiştii. Este aşteptat un elicopter SMURD pentru a prelua victimele.

Cele două victime ale avalanşei din Munţii Făgăraş vor fi preluate cu elicopterul SMURD, care are un troliu, întrucât o eventuală aterizare ar putea produce o altă avalanşă, a declarat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Şeful DSU, Raed Arafat, a precizat că o persoană din echipa medicală va coborî cu troliul pentru a prelua victimele.

„15 turişti au fost prinşi de o avalansă, există şi două persoane rănite. S-a trimis acolo salvamontul, jandarmeria montană şi un elicopter SMURD de la Târgu Mureş, care are şi troliu în dotare şi cele două persoane rănite vor fi scoase cu ajutorul troliului, fără să aterizeze deoarece există în continuare riscul de avalanşă. Din echipa medicală, va coborâ o persoană, care o să îi urce pe rând în elicopter, după care vor fi duşi într-un loc în apropiere, unde elicopterul poate ateriza pentru a fi consultaţi”, a declarat dr. Arafat, citat de Mediafax.

Potrivit sursei citate, cele două persoane rănite nu sunt în stare gravă, ele fiind conştiente.

Şeful Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu, a declarat că sâmbătă, în jurul orei 14, s-a produs o avalanşă în Masivul Făgăraş, în zona Capra.

Două persoane care făceau parte dintr-un grup de 15 turişti au fost surprinse de avalanşă.

“Sunt două persoane prinse de avalanşă, dintre care o fată care are dureri de şold. S-a întâmplat aproape de Bâlea. Sunt salvamontişti lângă ei, se aşteaptă un elicopter SMURD care să-i transporte la spital”, a declarat Sănduloiu.

Potrivit acestuia, celelalte persoane din grup vor fi cazate peste noapte la cota 2000, în zonă fiind în continuare pericol de avalanşă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri