România va cumpăra un submarin sau îl va produce în ţară, a declarat Mihai Fifor. Asta pentru început, având în vedere că forțele navale române lucrează la un program de dezvoltare a capabilităților de luptă antisubmarină.

submarin
FOTO: centruldescafandri.ro

„Vom veni în fața Parlamentului României pentru a solicita aprobarea de noi programe de înzestrare. Printre acestea, programul prin care forțele navale române își propun pe un termen mediu să realizeze capabilități de luptă submarină”, a declarat ministrul Apărării.

El a amintit că Armata Română are încă în dotare submarinul „Delfinul” pentru exerciţii. „Prin urmare, cred că nu este nimic spectaculos în ideea de a putea să derulăm un astfel de program cu producţie a unei astfel de capacităţi într-un şantier naval românesc”, a arătat Fifor.

„Suntem foarte atenți pe ce înseamnă capabilități la Marea Neagră. Vom demara programul privind corvetele multifuncționale. Modernizăm și cele două fregate ale marinei române”.

Referindu-se la stadiul achiziției sistemelor Patriot, Fifor spune că până în vară va fi achitat și al doilea sistem Patriot:

„Este pregătit proiectul de lege pentru primul sistem HIMARS. Proiectul de lege vine în Parlament și vă solicităm sprijinul și pentru acest program de înzestrare”.

„Vom începe modernizarea aparatelor de zbor Super Șoim”

În 2018 vor începe lucrările de modernizare la bazele aeriene din Otopeni, Balotești, Borcea și Câmpia Turzii.

„Să nu uităm că suntem într-un parteneriat foarte bun pentru Mihail Kogălniceanu. Ne-am angajat să sprijinim dezvoltarea bazei de la Mihail Kogălniceanu. Vom începe modernizarea aparatelor de zbor Super Șoim, ca ele să devină aparate de școală pentru F16.

Modernizarea va avea loc la Craiova. Nu face decât să arate că suntem liantul între apărare, cercetare și nevoia de înzestrare a armatei”, a spus ministrul, citat de digi24.ro.

O altă precizare a ministrului s-a referit la achiziția de camioane necesare armatei. Cel puțin pentru început, acestea vor fi cumpărate de la compania italiană IVECO. Și pentru că în România se pot produce camioane, ministrul a spus că a fost luată în calcul și uzina ROMAN S.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here