Caută
Close this search box.

Kovesi: Nu îmi dau demisia! Asistăm la îngenuncherea statului român, la un festival al inculpaţilor

Kovesi a susţinut prima conferinţă de presă, de când este şefa DNA, dând explicaţii, de pe treptele instituţiei, referitor la scandalul din ultimele trei zile.

Iată principalele declaraţii ale lui Kovesi:

-La serviciul teritorial Ploieşti au fost instrumentate mai multe cauze în care inculpaţii au fost implicaţi. Într-un dosar, Vlad Cosma a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, alături de Mircea Cosma. Cei doi au fost condamnaţi la 5 ani, respectiv 8 ani. Cauza este în faza procesuală a apelului.

– Vreau să menţionez că în această cauză cererile şi excepţiile ridicate în cameră preliminară au fost respinse. S-a constat că probele administrate au fost administrate legal.

– Aceşti inculpaţi care fac acuzaţii nereale au invocat cereri şi excepţii care au fost respinse. Inculpatul Vlad Cosma a avut calitate de martor în 12 dosare DNA.

– De multe ori, din proprie iniţiativă Vlad Cosma a formulat denunţuri

-Prietenii familiei Cosma au cerut procurorilor să cadă la pace

-După pronuntarea sentinţei de condamnare, care nu e definitivă, aceşti inculpaţi condamnaţi în prima instanţă au început diverse demersuri pentru a obţine un act care să îi ajute să obţină o pedeapsă mai mică.

-Vineri, 9 februarie, persoane din anturajul lor s-au prezentat la sediul DNA Ploieşti încercând să intimideze procurorii sub forma unor avertismente de difuzare în presă a unor înregistrări trunchiate de natură să compromită procurorii.

– Procurorii nu au cedat, pentru că ştiu că nu au falsificat probe. Procurorii şi poliţiştii de la Ploieşti nu s-au temut. Inculpaţii au devoalat propriile acte de şantaj.

– Procurorii din DNA nu falsifică probe. Modul în care lucrează este supus controlului judecătoresc.Am făcut ce prevede legea: orice suspiciune de abatere disciplinară este cercetată de Inspecţia Judiciară.

– Am declarat la preluarea mandatului toleranţă zero la corupţie şi neprofesionalism.

– În ultimii 4 ani DNA a obţinut cele mai bune rezultate, peste 70 de demnitari au fost trimişi în judecată, 2 premieri, 11 ministri restul senatori şi deputaţi.

– Nu cred că acest atac e întâmplător. Asistăm la un festival al inculpaţilor. Acest atac nu e despre Kovesi, vizează îngenuncherea statului român şi umilirea cetăţenilor. Justiţia e sub asalt.

-Acest atac nu e despre Kovesi, e despre procurorii care şi-au făcut treaba în ultimii ani şi vizează umilirea societăţii. Pentru ce suntem atacaţi? Pentru că ne-am făcut treaba?

-Nu e vorba de Kovesi, ci de DNA. Nu am nici un motiv să îmi dau demisia, am respectat legea în tot ce am făcut.

-Referitor la raportul lui Tudorel Toader, nu ştiu despre ce raport e vorba, nu am avut nici o discuţie cu ministrul Justiţiei.

-Singura a fost la CSM când s-a dezbătut raportul de control care a fost făcut de IJ în cursul anului trecut.

-De atunci nu am mai vorbit, nu mi s-au solicitat nici o informare sau date din activitatea DNA.

Un răspuns

  1. Bine punctat discurs, insa nu cred ca scopul banditilor este de a umili societatea la modul expres, acest „deziderat” este un efect, o urmare , scopul lor principal este sa scape de „prigoana” Justitiei, iar -realizand acest lucru- se indeplineste al doilea vis al lor, UMILIREA JUSTITIEI, mai ales a procurorilor…Din pacate insa, mingea este in terenul lor, m-as fi bucurat sa recunosc ca am gresit asupra lui tudorel, as fi recunoscut, daca el ar iesi la rampa si si-ar da demisia pe un motiv clar, sa zica „Nu pot lucra cu un guvern care isi saboteaza tara”, pentru ca asta s-a realizat , prin chemarea sa din Japonia, nu mai vorbim ca -daca el are un minim bun-smt- trebuie sa se fi simtit ca o carpa, cand a fost chemat in tara(inainte de jumatatea vizitei) de o nulitate plina de ifose, dar careia trebuie sa i se supuna…
    2-Prima reacţie a lui Vlad Cosma, după ce nu s-a prezentat la DNA: Am plecat în vacanţă.(…) ___–-____iata ultima dovada clara( dintr-un lung sir) ca politicienii romani nu dau 2 bani pe lege si justitie, mesaju este ” bai, fraierilor din justitie, pe hartie scrie ca suntem puteri separate, in realitate noi facem ce vrem, voi sunteti servitorii nostri”…Insa aceasta este posibil tocmai pentru ca in Justitie exista foarte multi escroci imbarligati in fel si chip, cu banditii, de acea , daca Laura Conti va ramane pe functie, in paralel cu asaltul asupra marilor corupti, trebuie sa intensifice autocuratenia din DNA si alte sectoare ale Justitiei..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri