Caută
Close this search box.

Scurtcircuit – Film inspirat dintr-o tragedie, campanie de strangere de fonduri

Au trecut 8 ani de la tragedia din maternitatea Giulesti cand foc, fum, lacrimi, vieti abia nascute si pierdute, vinovati, cauze au fost urmarite intens pe canalele media, ziare, stiri online.

Dupa promovare si avantpremiere in prezenta echipei filmului pe 16 februarie la Iasi si 20 februarie la Pitesti, joi, 22 februarie 2018 are loc premiera filmului SCURTCIRCUIT, regizat de Catalin Saizescu dupa scenariul Dianei Grigoriu si Marius Th. Barna, care, poate la timp, readuce in atentia societatii un subiect uitat prea repede, din care nu se stie cat de putine lectii au fost invatate.

Chiar daca a fost lucrat cu un buget redus, cum insusi regizorul marturiseste, alaturi de personajele principale interpretate de Maruca Baiasu si Manuel Nicolae apar actori marcanti ai filmului si teatrului romanesc: Maia Morgenstein, Claudiu Bleont, Magda Catone, Dorel Visan. Pentru realizarea sa de exceptie, filmul a primit The Outstanding Artistic Achievement, în cadrul Golden Goblet Awards – Shanghai 2017 – festival de categorie A, extrem de important, fiind și primul film românesc din toate timpurile selectat în competiția oficială a acestui festival.

O alta personalitate care promoveaza acest film este Nadia Comaneci. Ea ne invita la film nu numai pentru a urmari o noua pelicula romaneasca de calitate dar si pentru a fi participant direct la campania de strangere de fonduri sustinuta de Fundatia Nadia Comaneci. Astfel, banii din vanzarea biletelor vor fi directionati catre dotarea maternitatilor cu incubatoare pentru nascutii prematur.

Pelicula „Scurtcircuit” poate fi vizionata in cinematografe incepand cu data de 23 februarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri