Caută
Close this search box.

Peste 6000 de tineri au ales, în 2017, să studieze în străinătate

În 2017, peste 6000 de tineri români au ales să plece în străinătate să studieze, număr care arată o creștere cu 20 la sută față de anul trecut.

Tendințele la nivel european în ceea ce privește studiile în străinătate arată o amplificare a fenomenului, prefigurându-se o dezvoltare consistentă în următorii ani. 

“La nivelul Uniunii Europene tinerii sunt încurajați să adopte mobilitatea educațională peste hotare întrucât acest fenomen conduce la un transfer multicultural și de valori, care, în timp, va avea un rol în consolidarea structurii economico-sociale europene. Statele investesc masiv în domeniul educațional și își pregătesc cetățenii pentru un nou model de raportare a acestora la educație. În viitor se va pune accent pe cunoașterea limbilor străine și pe modelul de formare continuă, pe tot parcursul vieții. Procesul de învățare nu se va mai termina odată cu finalizarea studiilor superioare, ci va continua sub diverse forme și pe durata angajării. Chiar companiile  încurajează acest sistem, iar pentru maximizarea nivelului de angajabilitate, cetățenii vor trebui să devină mult mai flexibili și deschiși la educația permanentă. Procesul a început deja în Europa, astfel că, în prezent, dacă ne referim strict la cunoașterea limbilor străine, sunt date care arată că unul din doi europeni vorbește mai mult de o limbă străină. Iar unul din patru cetățeni poate susține o conversație în două limbi străine”, declară Ana Maria Papp, Manager Dept. Universități în Străinătate, IntegralEdu, citată de Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri