După o pauză de șase ani, Elan Schwartzenberg, omul de afaceri cu mandat internațional de arestare, a declarat la B1 TV, într-un interviu, că Marta este în viață. De asemenea, omul de afaceri a declarat că televiziunea Realitatea TV i-a fost furată de Cosmin Gușă și Marcel Păcuraru.

Codruţ a fost, este şi va fi prietenul meu. Sper că este foarte bine unde este el acum. Nu am avut niciun diferend niciodată. Sfidez pe oricine care spune că, în anii în care am fost în vacanţe petrecute împreună, ne-a văzut altfel decât în maximă prietenie. Sunt convins că este în viaţă. Nu am avut niciodată vreun motiv, vreo râcă, vreo cauză”, a declarat Elan Schwartzenberg.

Schwartzenberg a mai spus că este convins că există dovezi care susţin faptul că Marta este „bine mersi”.

Codruţ Marta, fost şef de cabinet al lui Sorin Blejnar, în perioada în care acesta era preşedintele ANAF, este dat dispărut din anul 2012. Extrem de controversat dosarul lui Marta a lăsat, de-a lungul timpului, loc de numeroase interpretări și speculaţii. Una dintre varantele vehiculate este că Marta ar fi fost ucis de Elan Schwartzenberg. Codruţ Marta a fost declarat dispărut în martie 2012, în momentul când era cercetat într-un dosar de evaziune fiscală cu carburanți în valoare de 56 de milioane de euro, caz instrumentat de Direcția Națională Anticorupție (DNA).

Elan Schwartzenberg a vorbit şi despre dosarul Black Cube

Schwartzenberg a afirmat că spionii implicaţi în caz ar fi fost abordaţi de nişte oameni de afaceri şi foşti politicieni români şi induşi în eroare, lăsaţi să creadă că au fost aduşi în România pentru a investiga cu acordul autorităţilor statului român. „Au fost abordaţi de nişte oameni de afaceri şi foşti politicieni. Au fost induşi în eroare, că au acordul statului român, sub protecţia statului român, pentru a investiga alte servicii. Au crezut că sunt aduşi în România de o parte a statului pentru a investiga o altă parte a statului. Dacă cineva voia să intre în mailul sau în telefonul lui Kovesi, o făcea de aici, dintr-un birou. Au fost clienţi din România care au dorit să afle cât de mult pot dovedi din posibilele fărădelegi ale lui Kovesi”, a afirmat Schwartzenberg la B1 TV.

Elan Schwartzenberg a părăsit România în vara anului 2012, cu puţin timp înainte să fie chemat la audieri la DNA în dosarul în care fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, este învinuit pentru că a protejat o grupare care făcea evaziune fiscală cu produse petroliere.

În 2014, DNA îl căuta pe Elan Schwarzenberg pentru o presupusă fraudare în procedura de preluare a pachetului majoritar de acţiuni al Realitatea Media.

Procurorii anticorupţie au cerut şi au obţinut arestarea lui Elan Schwartzenberg pe 30 mai 2016, fiind acuzat de complicitate la dare de mită într-un dosar disjuns dintr-o anchetă ce îl viza pe Radu Mazăre, DNA motivând că omul de afaceri „s-a ascuns, în scopul de a se sustrage de la urmărirea penală. Pe baza mandatului obţinut de la judecători, Elan Schwartzenberg figurează ca urmărit internaţional de statul român din iunie 2016.

628 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 3 =