Caută
Close this search box.

Tudorel Toader pregăteşte un raport. S-a decis! Este despre DNA, DIICOT şi Parchetul General

Tudorel Toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că pregăteşte raport despre activitatea DNA, DIICOT şi Parchetul General. Acest raport, spune oficialul, ar urma să fie prezentat în Parlament.

Demnitarul lasă astfel să se înţeleagă că la sfârșitul lunii se va afla dacă va cere sau nu revocarea şefei DNA din funcţia de procuror-şef, constată Digi24.

Atunci a anunţat Tudorel Toader că va prezenta raportul. Pe listă sunt DNA, DIICOT şi Parchetul General, a spus vineri seara Tudorel Toader, într-o intervenţie la Antena 3.

Tudorel Toaderer, despre obligaţiile sale legale

„Există articolul 79 şi articolul 88 din Legea 304, care, printre altele, prevăd pentru ministrul Justiţiei o obligaţie: de a prezenta în Parlament, în camerele reunite, un raport privind activitatea Ministerului Public, a procurorilor, cu cele trei componente – Ministerul Public, DNA, DIICOT”, a spus Tudorel Toader.

„De la DIICOT deja am primit raportul. Probabil, până la sfârşitul lui februarie trebuie să-l primesc de la Ministerul Public, de la DNA.

Eu le voi primi, pentru că aşa scrie acolo. Trebuie să le prezinte ministrului Justiţiei şi CSM-ului, dar voi cere procurorului general să facă un raport de sinteză pe cele trei componente”, a explicat ministrul Justiţiei.

Tudorel Toader, despre decizia CSM în dosarul Belina: „O hotărâre emoţională”

Tudorel Toader: „Eu am raportul meu”

„Sigur că eu am raportul meu, pornind de la evaluările pe care le am eu. Şi mă voi prezenta, voi solicita preşedinţilor celor două camere să-mi creeze cadrul pentru îndeplinirea acelei obligaţii legale pe care o am, să prezint raportul în timpul pe care mi-l vor acorda” , a continuat Toader. „Şi ce voi spune acolo dumneavoastră veţi vedea şi veţi concluziona, dar şi eu voi explica”, a spus demnitarul

„Aţi văzut că în raportul de la Inspecţia Judiciară privind DNA s-a spus la un capitol: Sunt deficienţe de natură managerială. Dăm şase luni să fie îndreptate”, a declarat Toader.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri