Caută
Close this search box.

Florin Cîţu: Pilonul II de pensii va rămâne fără bani. Vor începe să demonizeze mediul privat

Florin Citu

Florin Cîţu face previziuni sumbre: Pilonul II de pensii va rămâne în cele din urmă fără bani, iar statul va începe o campanie de demonizare a sistemului privat.

Florin Citu
FOTO: Romania TV

Vicepreşedintele PNL, Florin Cîţu, crede că „vor începe o campanie în perioada următoare de demonizare a sistemului privat. Deja a început: tot ce se întâmplă în sistemul privat este riscant, nu este sigur şi aşa mai departe (…). Va urma această campanie împotriva sectorului privat, care continuă campania de anul trecut”.

Tot ce se întâmplă în sistemul privat este riscant

„Dacă se va merge până acolo cu această idee cu opţionalitatea, veţi vedea că va fi foarte greu. Cine va decide să se mute de la Pilonul I la Pilonul II va avea nişte condiţii dificile, va trebui să stea la cozi, va trebui să aducă tot felul de documente şi aşa mai departe, iar oamenii vor renunţa şi vor rămâne la Pilonul I.

Am spus de anul trecut, vor lua banii din Pilonul II de pensii în două etape: în prima etapă vor reduce rata contribuţiei, au făcut-o; acum urmează a doua etapă şi veţi vedea că până la urmă, Pilonul II de pensii va rămâne fără bani, ei ne vor spune pentru că oamenii nu s-au transferat, eu vă spun pentru că ei vor face imposibil acest lucru şi vor începe o campanie de demonizare a tot ceea ce înseamnă sector privat”, a afirmat Cîţu, senator PNL şi membru al Comisiei de Buget-Finanţe, la RFI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri