Fondatorul grupului Corupţia ucide, Florin Bădiţă, a fost nominalizat de Euronews, alături de nume importante la nivel global, pentru câştigarea titlului de „Personalitatea europeană a anului“ la Premiile European Leadership 2018.

FOTO: Noizz.ro, facebook.com

Florin Bădiţă, fondatorul Corupţia ucide, este nominalizat alături de actriţa britanică Emma Watson (27 de ani), antreprenorul francez Xavier Niel (50 de ani), omul de afaceri miliardar Mohed Altrad (70 de ani), francez de origine siriană, modelul britanic Edie Campbell (27 de ani), astronomul belgian Michaël Gillon (44 de ani), avocata Marcia Willis Stewart, activistul maghiar András Fekete-Gyor (27 de ani) şi politiciana poloneză Barbara Nowacka (42 de ani), potrivit News.ro.

„Sunt măgulit de această nominalizare“, a scris tânărul în vârstă de 29 de ani pe Facebook. Contactat de „Adevărul“, Florin Bădiţă a declarat:

„Nu mă aşteptam la această nominalizare, deşi în ianuarie a venit cineva de la Euronews şi am stat de vorbă pentru un reportaj, iar apoi am aflat că persoana respectivă a ales să mă nominalizeze. Dar am fost surprins într-un mod plăcut.“

Florin Bădiţă a fondat Corupţia ucide în urma incendiului din #Colectiv

Bădiţă consideră că această nominalizare este benefică mai ales pentru grupul Corupţia Ucide, care, speră el, va deveni şi mai vizibil. „În plus, ne validează tot demersul civic şi nu doar al nostru, ci al tuturor mişcărilor care sunt în România şi care în ultimii doi ani luptă pentru a menţine statul de drept şi fac educaţie cetăţenească. Sunt mulţumit de direcţia în care societatea a ajuns în 2018 faţă de acum câţiva ani.“

Pe site-ul euronews.com, Florin Bădiţă este descris astfel: „Românul Florin Bădiţă a fondat Corupţia ucide, un grup civic care luptă împotriva corupţiei, în urma incendiului din 2015 la clubul de noapte Colectiv, în care au murit 64 de persoane.

În acest an, el a fost numit în lista Forbes 30 Under 30 Europe, Law and Policy.“

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.