Caută
Close this search box.

Andreea Raicu, dezvăluiri incredibile despre lupta cu depresia. Presiunile sociale i-au afectat viaţa

Andreea Raicu a vorbit deschis în cadrul unei campanii despre problemele emoționale cu care s-a confruntat timp de mai mulți ani. Vedeta a mărturisit despre cum presiunile sociale i-au afectat viața.

Andreea Raicu: Ascundeam multă nefericire. Adică de exemplu dacă aveam o relaţie care nu mergea sau dacă nu aveam o relaţie eram fericită. Când am făcut 30 de ani foarte multă lume în jurul meu a venit şi mi-a spus “aoleu, eşti nemăritată”, “aoleu, nu ai un copil” . Eu nu aveam o dramă în sensul ăsta, dar pentru că toată lumea din jurul meu a venit să-mi spună este ceva îngrozitor a început să mă apuce şi pe mine o panică şi am început să mă simt o neadaptată a societăţii pentru că mulţi oameni la 30 de ani fac copil, sunt căsătoriţi sau urmează să se căsătorească şi toată presiunea asta a societăţii m-a făcut să cred că e ceva în neregulă cu mine. Ziarele scriau că am ghinion în dragoste şi multă vreme am crezut că e ceva în neregulă cu mine … era un gol extraordinar de mare pe care îl resimţeam foarte multă vreme până când golul s-a făcut din ce în ce mai mare cu o grămadă de alte probleme şi a ajuns la o depresie. A fost momentul odată cu 30 de ani când toată lumea îmi spunea “vai de mine nu eşti măritată, n-ai copil” şi energia mea s-a dus în acel loc încât nu mă mai uităm la ce era în jur. Că aveam o meserie care îmi plăcea, o familie minunată, prieteni senzaţionali. Puteam să fac toate lucrurile pe care doream să le fac, dar energia mea se ducea…ştii cum e te uiţi la un perete alb, perfect, arată extraordinar şi e un punct şi în loc să intri şi să zici ce frumos e peretele ăsta zice ce-i cu punctul ăsta aici?

Întrebată despre cum familia şi prietenii o încurajau, Andreea Raicu a mărturisit: Lasă, dragă că eşti frumoasă, esți deşteaptă, ai o meserie frumoasă, poţi să faci ce vrei”. Dacă eram în momentele de tristețe şi cineva îmi spunea că eşti frumoasă parcă apăsam pe un buton şi îmi declanşa o furie îngrozitoare pentru că mi se părea că e ultimul lucru pe care voiam să mi-l spui. Eu nu aveam nevoie de asta acum. Nu frumuseţea mă face să fiu fericită. Faptul că sunt frumoasă nu mă ajută la nimic. Asta era lucrul pe care îl simţeam. Dacă îmi spunea că sunt frumoasă nu simţeam că mă ajută cu nimic, nu erau un suport pentru mine.

Aşa că nu e de mirare că Andreea a fost copleşită. Şi-a dat totuşi seama că are nevoie de ajutor şi a început să facă psihoterapie.  ”Am făcut foarte multă psihoterapie şi am citit mult şi am vrut să înţeleg ce se întâmplă cu mine. Nu se poate să ai toate lucrurile astea pe care oricine şi le doreşte şi totuşi să nu fii fericit.”

Andreea spune că abia acum se simte bine în pielea ei însă îşi dă seama că a avut şi mare noroc că a reuşit să scape de depresie. Au ajutat-o anii de psihoterapie, prietenii, cărţile şi călătoria spre ea însăşi din India. Prin povestea ei vrea să le transmită tuturor care îşi ascund depresiile de teamă stigmatizării să ceară ajutor. Pentru că depresia netratată se agravează şi duce de multe ori la suicid.

În fiecare an aproape un milion de oameni îşi iau viaţa în lume din cauza depresiei, adică un deces la fiecare 40 e secunde. Iar sinuciderea este a doua cauză de deces la tinerii între 15 şi 29 ani.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri