Caută
Close this search box.

Germania: O maşină a intrat cu viteză în oamenii aflaţi pe o terasă. Primile date indică trei morţi și zeci de răniţi

Oraşul Münster, vestul Germaniei. O maşină a intrat cu viteză într-un grup de oameni aflaţi pe o terasă. Au fost ucise mai multe persoane. Numărul răniţilor e foarte mare.

S-a vorbit despre un atac terorist, însă informaţia nu a fost confirmată oficial. De asemenea, se pare că atacatorul s-a sinucis.

Este alertă de securitate în Germania după ce o maşină a intrat în oamenii care stăteau la o terasă în Münster, un oraș din nordul landului Renania de Nord – Westfalia, a relatat Spiegel Online, citată de Reuters.

UPDATE Câteva persoane au fost ucise şi mai multe au fost rănite sâmbătă în centrul oraşului Münster, din vestul Germaniei, a anunţat poliţia germană pe Twitter, conform AFP.

Potrivit mai multor media germane, o maşină a intrat în mulţime în acest oraş din landul Rhenania de Nord-Westphalia. Poliţia locală a informat că şoferul maşinii s-a sinucis prin împuşcare, în cabina autovehicolului, transmit dpa şi AFP.

Reuters transmite că poliţia germană a anunţat că circa 30 de persoane au fost rănite în incidentul din Münster şi că s-au înregistrat şi „câţiva morţi, printre care s-ar afla probabil şi suspectul”.

„Situaţia este de aşa natură încât un atac nu poate fi exclus”, a declarat o sursă din domeniul securităţii, potrivit Reuters.

Incidentul a fost confirmat pentru dpa de către persoane familiare cu ancheta. dpa transmite că poliţia locală a scris pe Twitter că ofiţeri au fost trimişi la locul incidentului şi le-a cerut cetăţenilor să evite sau să părăsească centrul oraşului pentru ca salvatorii să poată acţiona mai rapid.

Sunt mai mulţi morţi anunţă presa locală. Poliţia a confirmat doar că există victime, confirmă doar numărul răniților, aproape 30.

Mai multe maşini de poliţie şi salvare intervin. Nu este clar încă ce s-a întâmplat.

Potrivit martorilor, o dubă a intrat în viteză în piaţă şi i-a lovit pe oamenii care erau la o terasă.

Poliția le-a cerut cetăţenilor să evite sau să părăsească centrul oraşului pentru ca salvatorii să poată acţiona mai rapid.

Nu este clar dacă incidentul este un accident sau un atac.

Incidentul aduce în memorie atacul cu camionul din decembrie 2016 din Berlin în care au fost ucise 12 persoane. Anis Amri, un tunisian cu conexiuni islamiste căruia îi fusese respinsă solicitarea de azil, a deturnat un camion la 19 decembrie 2016, a ucis şoferul şi apoi a intrat cu vehiculul într-o piaţă aglomerată, ucigând 11 oameni şi rănind câteva zeci, transmite Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri