Mișcarea civică Inițiativa România a cerut Departamentului de Stat al SUA, printr-o adresă oficială, să îi suspende viza lui Liviu Dragnea, liderul PSD şi preşedinte al Camerei Deputaţilor, şi, totodată, să îi aplice interdicția de a intra pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.

Inițiativa România a solicitat Departamentului de Stat al SUA suspendarea vizei lui Liviu Dragnea

București, 24.04.2018 /Comunicat de presă

Mișcarea civică Inițiativa România a solicitat Departamentului de Stat al Statelor Unite suspendarea vizei și aplicarea interdicției de a intra pe teritoriul SUA pentru domnul Liviu Dragnea, președinte al PSD și al Camerei Deputaților, în baza Decretului 7750 din 12 ianuarie 2014, par. (1) lit. (c), par. 3, par. 4 și par. 6, emis de Președintele SUA, și a Regulamentului 22 CFR 41.122 (vezi solicitarea mai jos).

Conform Decretului 7750, având în vedere “efectele profund negative pe care corupția instituțiilor publice le are asupra eforturilor Statelor Unite de a promova securitatea și de a consolida instituțiile democratice și sistemul pieței libere”, precum și “importanța pe care Statele Unite și comunitatea internațională o acordă luptei împotriva corupției”, intrarea pe teritoriul american se suspendă în cazul demnitarilor ale căror fapte de “delapidare a banilor publici sau de amestec în procedurile judiciare, electorale sau alte proceduri publice au efecte negative serioase asupra intereselor naționale ale Statelor Unite”.

Decretul prezidențial 7750, în baza căruia Inițiativa România a solicitat suspendarea vizei domnului Liviu Dragnea, definește efectele negative serioase asupra intereselor naționale ale Statelor Unite astfel: consecințe asupra “activității economice internaționale ale companiilor americane, obiectivelor SUA de asistență externă, securității SUA în fața infracționalității transnaționale și terorismului, sau asupra stabilității națiunilor și instituțiilor democratice”.

Domnul Liviu Dragnea îndeplinește integral criteriile prevăzute de Decretul 7750, fiind condamnat, trimis în judecată sau cercetat penal în 4 dosare (3 în România și unul în Brazilia) pentru fapte penale privind fraude electorale, fraudă cu fonduri publice europene, spălare de bani sau abuz în serviciu. De asemenea, domnul Liviu Dragnea este inițiatorul unei ofensive începute în ianuarie 2017 împotriva statului de drept și justiției independente, care pune în pericol atât stabilitatea Românei și a instituțiilor democratice, cât și investigarea infracționalității transnaționale, în special corupția transfrontalieră și terorismul.

Mișcarea civică Inițiativa România consideră că domnul Liviu Dragnea a devenit un pericol grav și iminent la adresa democrației, statului de drept, securității României și a aliaților noștri din UE și NATO, iar acesta trebuie să primească un semnal clar că România trebuie să rămână pe un drum democratic și că parteneriatul strategic cu State Unite se bazează pe valori democratice comune și pe respectarea deplină a standardelor statului de drept. Deturnarea parcursului european și euro-atlantic al României de către un inculpat cu interese penale împotriva intereselor a peste 20 de milioane de cetățeni români trebuie să-și găsească un răspuns fără echivoc și definitiv, atât în România, cât și în afara ei, conchide Inițiativa România.

VEZI FACSIMIL

1 COMENTARIU

  1. nu cred ca cineva ii va baga in seama pe acesti palavragii, mai ales atata timp cat dragnea doar ce a fost invitat in Izrael si 2), oricine se va intreba de ce nu se actioneaza impotriva lui dragnea intre granitele nationale, el nefiind fugar,etc., adica ce fac Justitia si aceste „miscari civice”, in afara de a se lamenta?

    Oare acestia( de la Initiativa) si alte asemenea organizatii, ong-uri, etc., chiar nu vad ca nimic nu are rezultat si ca numai o miscare radicala mai poate indrepta situatia din Romania? Fac pariu ca vad si stiu foarte bine chiar si solutia, adica bomba atomica politico-administrativa, si stiu -la fel de bine- ca din interior, aceasta nu poate fi detonata , iar solutia cu Monarhie Engleza, este singura rezonabila…Ei , toti, stiu toate acestia, insa nu spun absolut nimic de aceasta solutie, tocmai pentru ca sefii la toate organizatiile, asociatiile, etc., de acest fel sunt AGENTI INFILTRATI ai fostei securitati si nomenclaturi comuniste, care regizeaza si aceste ” proteste”, etc., tocmai pentru a tine focul mic in societate, adica a decompresa calculat, gradual, tensiunile sociale si prin aceste mijloace , de „critici”(niciodata cu actiuni serioase) ale diverselor asociatii „civice”…Vreti sa acceptati sau nu, realitatea este ca in Romania nu s-a schimbat mare lucru, doar ca dictatura personala s-a largit, iar beneficiarii sa-u inmultit, de la 10-20 la milion( pe vremea comunismului) s-a ajuns la chiar 200 per milion…Iar -in aceiasi ecuatie- saracia si saracii sunt tot la ele acasa, la peste 90 la suta din populatie…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here