Răspunsul unei românce stabilite în Marea Britanie pentru un politician britanic, critic la adresa românilor, s-a viralizat pe Twitter.

Politicianul britanic, George Galloway, a postat în această săptămână pe Twitter un mesaj critic în care i-a evidențiat pe români.

”Poate să-mi explice cineva de ce toată România – care a luptat contra noastră în Al Doilea Război Mondial – poate să se mute aici (n.r. Marea Britanie), dar cei din Caraibe, care stau aici de 60 de ani, sunt deportați? Ăsta e Brexitul? Serios?” a scris Galloway pe Twitter, referindu-se cel mai probabil la cazul unui jamaican care riscă să fie deportat deși trăiește de 52 de ani în Marea Britanie.

Alexandra, o româncă stabilită în Marea Britanie din 2012, i-a oferit un răspuns care a ajuns viral pe Twitter.

”Domnule, sunt româncă, sunt aici din 2012, acum mă aflu la mijlocul studiilor pentru doctorat, și nu am nimic de-a face cu Al Doilea Război Mondial dat fiind că m-am născut în 1994. Mulți din prietenii mei studiază sau lucrează în România. Nu sunt de acord cu nedreptățile comise atât contra cetățenilor din Caraibe, cât și contra celor din UE. Dezbină și cucerește nu merge.”

Replica ei a primit 10.000 de like-uri și a fost distribuită de peste 2000 de ori pe Twitter.

”Nu mă așteptam ca răspunsul meu să ajungă atât de popular. George trebuie să înțeleagă că este vorba despre sisteme diferite, cum și de ce funcționează așa. George trebuie să înțeleagă că au fost deportări nedrepte și ilegale atât pentru cetățeni UE cât și non-UE” a mai comentat tânăra.

”Vă rugăm să ne spuneți de ce vă referiți exact la români pentru a avansa politică ieftină. Este această strategie, de a pune grupuri minoritare împotriva altor grupuri minoritare, compatibilă cu politica de stânga din Marea Britanie?” a mai scris românca.

 

1 COMENTARIU

  1. nu vad absolut nimic de notat in acel raspuns, plus ca tipa se eschiveaza ( ca model de „gandire”)de la o responsabilitate nationala, adica -vezi domane!- nemtii nascuti dupa 1945 nu mai aveau nicio responsabilitate fata de ce au facut cei dinainte si -prin urmare- nu ar mai fi trebuit sa plateasca nicio despagubire…Mai mult, ea ESTE in Anlgia pentru doctorat si apoi se va intoarce (eventual) in Ro. pentru un post bine, bine platit( ca , de, a studiat in Anglia , nu?!), nu cred ca exista vreun Englez sau alt occidental care sa-si faca doctoratul in Ro., iar cei care vin si studiaza, o fac pentru ca la ei nu ar trece nici primul an, iar aici- pe bani- este ok., apoi diplomele lor trebuie recunoscute in tara respectiva, iar in final, ei si-au atins cele 2 scopuri, anume pot sa-si puna pe cartea de vizita un titlu si 2) castiga mult mai bine cand se inscriu la somaj…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 7 =