Caută
Close this search box.

Viktor Orban: UE nu este la Bruxelles. UE este la Berlin, la Budapesta, la Praga și la Bucureşti

Viktor Orban, premierul Ungariei, a dat un mesaj cu multe înţelesuri, după a ce a votat la alegerile parlamentare.

El a subliniat că va proteja în continuare interesele Ungariei, pentru că își iubește țara și luptă pentru ea, afirmând: ”UE nu este la Bruxelles, UE este la Berlin, la Budapesta, la Praga și la București„.

După ce a votat într-un district bogat din Budapesta împreună cu soția sa, Orban a declarat că viitorul Ungariei este în joc în vot.

„De aici voi merge și voi lua parte la mobilizarea alegătorilor … Am votat pentru Fidesz și le cer tuturor să participe la alegeri”, a spus Orban unui grup de jurnaliști.

Întrebat dacă se luptă cu UE, a spus: „UE nu este la Bruxelles, UE este la Berlin, la Budapesta, la Praga și la București”, conform HotNews.

El a reiterat că va susține interesele Ungariei și a declarat că Ungaria este un membru loial al organizațiilor internaționale.

„Ne iubim țara și ne luptăm pentru țara noastră”, a spus Orban.

Viktor Orban, cel mai vocal lider naționalist european, care este pe cale să obțină cel de-al treilea mandat de premier, a promis vineri că își va proteja țara de ”rugina” migranților musulmani.

După o campanie electorală în care s-a prezentat drept salvatorul culturii creștine ungare în fața imigranților musulmani care vin în Europa, toate sondajele de opinie arată că Fidesz va câștiga detașat alegerile.

Premierul Viktor Orban i-a încurajat pe unguri să voteze la alegerile legislative de duminică, într-un mesaj video postat pe Facebook, transmite MTI.

Orban le-a transmis alegătorilor că trebuie să decidă „dacă bogăţiile ţării, câştigate cu greu, vor fi folosite pentru a sprijini familii, pensionari şi viitoare generaţii sau pentru a-i ajuta pe imigranţi”.

„Trebuie să decidem dacă permitem intrarea imigranţilor în Ungaria sau dacă ne protejăm ţara„, a mai spus premierul ungar, citat de Agerpres.

Avans pentru Fidesz

Sondajele de opinie dau un avans de până la 30 puncte procentuale pentru Fidesz, partidul naţionalist-conservator al lui Viktor Orban, iar singura necunoscută a scrutinului de duminică pare să fie doar amploarea victoriei promise – în urmă cu patru ani, actualul premier a obţinut o ‘supermajoritate’ în parlament, dar de data aceasta ar putea să se mulţumească şi cu o majoritate relativă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri