Accident cumplit în Ungaria, în care şapte români și-au pierdut viața. A fost implicat un microbuz înmatriculat în România.

FOTO: digi24.ro

Accidentul a avut loc la aproximativ 60 de kilometri de Budapesta, pe DN4. P

urtătorul de cuvânt al MAE, Paul Ciocoiu, a confirmat la Digi24 că toate cele șapte victime sunt cetățeni români, dar ulterior MAE a revenit cu un comunicat în care precizează că accidentul s-a soldat cu nouă morți, dintre care pentru moment erau confirmați doar patru români.

Procedurile de identificare continuă însă, inclusiv pe bază de ADN, dată fiind gravitatea accidentului. Astfel, sunt indicii că și restul victimelor ar fi români, spune MAE.

Potrivit unor imagini apărute pe internet, șoferul microbuzului făcea live pe Facebook și a surprins momentul impactului. Se pare că era un drum național aflat în reparații pe o bandă de sens.

COMUNICATUL MAE:

În continuarea comunicărilor privind accidentul rutier produs în apropiere de Budapesta, în care a fost implicat un microbuz care se deplasa către România dinspre Slovenia, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări:

Conform ultimelor informații obținute de echipa consulară mobilă prezentă la fața locului, în urma operațiunilor de descarcerare s-a constatat că numărul persoanelor decedate este de nouă.

Până în prezent, s-a stabilit că patru persoane decedate sunt de cetățenie română, existând indicii că și restul victimelor ar fi cetățeni români, însă procedura de identificare se află încă în curs de desfășurare și se derulează cu dificultate, dată fiind gravitatea accidentului.

Trupurile neînsuflețite vor fi transportate la morgă pentru efectuarea autopsiei și a analizelor pe bază de ADN. MAE a solicitat autorităților române competente identificarea şi înştiinţarea, în regim de urgență, a familiilor din ţară ale persoanelor decedate în urma accidentului.

Totodată, având în vedere numărul mare de victime, ministrul afacerilor externe a dispus activarea Fondului special de urgență aflat la dispoziția ministerului, în vederea suportării costurilor legate de repatrierea trupurilor neînsuflețite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.