Liderul PSD, Liviu Dragnea, a acordat joi un interviu agenţiei de presă The Associated Press. Descris de jurnaliştii americani drept „cel mai puternic politician din România”, care a fost împiedicat să devină prim-ministru din cauza condamnării penale, Liviu Dragnea spune în interviu că lupta anticorupţie a mers prea departe în România.

De asemenea, că s-a trecut de la perioada în care nici un politician de la putere nu era cercetat, la situaţia în care toţi politicienii sunt acuzaţi, urmăriţi, cercetaţi, fiindu-le ruinate carierele din cauza proceselor, informează News.roLiviu Dragnea, ultimul termen în procesul în care este judecat pentru instigare la abuz în serviciu

Liviu Dragnea: Toţi politicienii sunt acuzaţi

Preşedintele PSD susţine, în interviul pentru Associated Press, că lupta anticorupţie a mers prea departe şi că în România s-a trecut de la perioada în care niciunul din politicienii aflaţi la putere nu era cercetat la situaţia în care „cei care sunt în clasa politică sa fie toţi acuzaţi, urmăriţi, cercetaţi şi trimişi în judecată”.

“A fost o perioadă de mulţi ani, când de obicei cine era la putere nu era investigat. S-a trecut în cealaltă extremă, ca cei care sunt în clasa politică sa fie toţi acuzaţi, urmăriţi, cercetaţi şi trimişi în judecată“, a declarat Dragnea.

AP menţionează că Dragnea a fost condamnat cu opt luni înainte de victoria partidului său în alegeri, deşi liderul PSD a negat acuzaţiile care i se aduc. Această condamnare l-a împiedicat să devină premier, în lipsa unei modificări legislative în acest sens, scrie AP.

Liviu Dragnea: Voi lupta până la capăt

Acuzat de DNA şi de deturnare de fonduri europene, dar şi de abuz în serviciu, Dragnea spune că va lupta „până la capăt” să-şi dovedească nevinovăţia.

În susţinerea afirmaţiilor sale privind activitatea DNA, Dragnea a menţionat cazul a doi magistraţi care au fost suspendaţi din funcţie după ce au fost acuzaţi că ar fi primit mită. În condiţiile în care patru ani mai târziu cei doi au fost declaraţi nevinovaţi, Dragnea se întreabă “cine le va înapoia cei patru ani pierduţi“.

216 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here