Preşedintele Curţii Constituţionale a României, Valer Dorneanu, a participat astăzi la o cea de-a opta ediție a ”International Legal Forum”, o conferință organizată cu sprijinul Kremlinului, la Sankt Petersburg, în Rusia, deși Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti i-a recomandat şefului CCR să nu meargă.

FOTO: digi24.ro

Valer Dorneanu a asistat și la discursul din deschiderea conferinței, susținut de premierul Dmitri Medvedev. Premierul rus este un obișnuit al acestor conferințe și înmânează, de obicei, premiul Forumului pentru „Contribuția la dezvoltarea integrării legislative în spațiul eurasiatic”.

Deplasarea lui Dorneanu în Rusia nu figura pe site-ul CCR, însă președintele Curții Constituționale a României a confirmat, pentru Digi24, că „vizita în Rusia are loc la invitația Curţii Constituţionale a Federaţiei Ruse cu prilejul aniversării a 25 de ani de la înființare și a Forumului Juridic Internațional de la Sankt Petersburg”, adăugând că omologul său „a participat anul trecut la aniversarea similară a CCR”.

„Când s-a primit recomandarea MAE vizita era deja perfectată și biletele de avion cumpărate.” Dorneanu a mai adăugat că ”după primirea acestei recomandări m-am consultat cu MAE și problemele au fost lămurite”.

Însă potrivit surselor Digi24.ro, „problema nu a fost lămurită” nici ulterior şi nu a existat un acord final care să contrazică recomandarea iniţială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 4 =