Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale a României, Augustin Zegrean, a declarat că Toni Greblă este „o victimă a sistemului”. De asemenea, fostul judecător constituţional a explicat că toţi judecătorii Curţii Constituţionale bănuiau că Greblă este nevinovat, informează Mediafax.

zegrean

Toader întră în dispută cu Zegrean, care îi spune că nu poate ataca refuzul lui Iohannis de a o revoca pe Kovesi

Augustin Zegrean: Este păcat că i-au distrus cariera

Mă bucur foarte mult pentru domnul Toni Greblă, pentru fostul nostru coleg. Sigur, nu trebuia să i se întâmple toate acestea, a fost o victimă a unei perioade tare nefaste din istoria dreptului românesc.

Noi bănuiam de atunci că nu sunt multe probe împotriva lui sau că nu sunt deloc. Justiţia se face pe probe, nu pe vorbe! Este păcat pentru că i-au distrus cariera, i-au distrus câţiva ani de viaţă, în care nu i-a fost uşor şi sunt încântat că, în sfârşit, s-a terminat.

, a declarat Augustin Zegrean.

Nu este o decizie anormală

Zegrean mai spune că hotărârea luată vineri de instanţa supremă nu este o decizie anormală. ÎCCJ a decis achitarea fostului judecător CCR în dosarul în care era acuzat de trafic de influenţă, fals în acte şi coordonarea unui grup infracţional

Nu este anormală o decizie de achitare. O decizie de achitare ar trebui să fie un lucru comun, un lucru obişnuit. Noi ne-am obişnuit, cu ani în urmă, că judecătorii care pronunţau achitări erau anchetaţi. Adică, dacă erai trimis în judecată, ăla erai…

Nu era nici o şansă să scapi. Judecătorii erau pedepsiţi şi cercetaţi dacă achitau pe cineva, nu procurorii, care au trimis în judecată. A fost o perioadă destul de lungă asta şi în timpul comunismului, şi după aceea.

Dar sigur că lucrurile ar trebui să intre normal, ar trebui să se termine odată cu nebunia aceasta, pentru că nu e puţin să trimiţi pe un om în judecată, un om care era el însuşi judecător la Curtea Constituţională, să-l şi reţii 24 de ore, ca să-i bage spaima în oase. Apoi, să-l pui să-şi dea demisia ca să poţi tu să-l cercetezi. Nu este în regulă ce s-a întâmplat cu el.

, a mai spus Augustin Zegrean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 7 =