Zidul, ce ar trebui ridicat la granița dintre SUA și Mexic revine în discursul președintelui american, Donald Trump. Liderul de la Casa Albă a acuzat marți Mexicul că a făcut „nimic” pentru a opri imigranții ilegali care trec în Statele Unite și a repetat promisiunea campaniei electorale că Mexicul va plăti pentru peretele său de frontieră planificat și promis alegătorilor săi, informează Reuters. Răspunsul Mexicului a fost rapid și scurt: „Nu, nu vom (plăti)”.

Trump se adresa susținătorilor într-o întâlnire stil campanie-electorală în Nashville, Tennessee, când a revenit la zidul pe care vrea să-l construiască pe granița sudică a SUA pentru a ține imigranții ilegali. De altfel, zidul a fost o problemă de campanie preferată a trupei Trump și a fost un fundament dur al disputei cu Mexicul.

„În cele din urmă, Mexicul va plăti pentru zid”, a spus Donald Trump mulțimii. „Ei nu fac absolut nimic pentru a împiedica oamenii să treacă prin Mexic, din Honduras și din toate celelalte țări … Nu fac nimic pentru a ne ajuta”.

Aproximativ o oră mai târziu, președintele Mexicului, Enrique Pena Nieto, i-a răspuns prompt pe Twiter. „Președinte @ realDonaldTrump: NU. Mexicul nu va plăti NICIODATĂ pentru un zid. Nu acum, niciodată. Cu sinceritate, Mexic (noi toți), „a scris Pena Nieto în engleză. Apoi a repetat tweet-ul în limba spaniolă.

Statele Unite, Mexic și Canada sunt blocate în negocieri dificile pentru a redimensiona acordul de comerț liber din America de Nord (NAFTA) și încearcă, de asemenea, să evite un potențial compromis față de amenințările din SUA de a impune tarife pentru oțel și aluminiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 4 =