Caută
Close this search box.

Eșec dureros la handbal, adio ”Mondiale”

Insucces cât roata carului la handbal masculin, unde reprezentativa României  a pierdut categoric prima manșă a barajului pentru calificarea la  turneul final al Campionatului Mondial 2019. A fost, la Skopje, Macedonia – România 32-24, un scor foarte greu, dacă nu imposibil de răsturnat în meciul retur din țara noastră.

Macedonia s-a calificat la ultimele 7 turnee finale ale CM, spre deosebire de România, fostă triplă campioană mondială, care nu a mai ajuns la acest nivel din anul 2011.

Elevii lui Xavier Pascual și Eliodor Voica nu au făcut față masivilor jucători adverși. Uriașii pivoți Stojance Stoilov și Zarko Peshevski au deschis adevărate culoare pentru interii lor, responsabilii cu aruncările din afară fiind Kiril Lazarov, Taleski și Mirulovski. Faptul că jucătorul român al meciului a fost portarul Mihai Popescu, iar meciul s-a terminat totuși cu 32-24, explică diferența netă de forțe din teren, unde Macedonia a condus și cu 10 goluri diferență.

Returul se va juca miercuri la Cluj-Napoca, de la ora 18:30, în direct pe TVR1.  Macedonia nu va lăsa acasă vedetele Ristovski, Manaskov, Kiril Lazarov sau Talevski, oamenii lor de bază. Dar speranțele, fie ele și foarte mici, duc cu gândul la o victorie cu … 9 goluri diferență și la calificarea miraculoasă pentru CM. Iată echipele:

Macedonia 32
K. Lazarov 8, Manaskov 6, Mirkulovski 3, Stoilov 3, Taleski 3, Kuzmanovski 3, Georgijevski 3, Peshevski 2, Popovski 1. Antrenor: Raul Gonzales

România 24
Racoțea 6, Ghionea 4, A. Roșu 3, D. Grigoraș 2, Sadoveac 2, Csepreghi 2, Fotache 1, Ramba 1, Humet 1, Mocanu 1, Ad. Rotaru 1. Antrenori: Xavier Pascual și Eliodor Voica (foto 007sport.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri