Caută
Close this search box.

Problema migranților amenință coaliția Angelei Merkel

O ruptură majoră s-a produs între cancelarul german Angela Merkel și ministrul său de interne asupra politicii migranților, amenințând guvernul său de coaliție, relatează BBC.

Ministrul Horst Seehofer de la Uniunea Socială Creștină (CSU) dorește ca poliția să aibă puterea de a îndepărta migranții fără acte de identitate la frontieră. În același timp, Angela Merkel a purtat discuții de urgență cu deputații săi creștin-democrați (CDU). Ea dorește o nouă înțelegere la nivelul UE privind problema migranților. Ea a fost criticată pe scară largă pentru că a deschis granițele pentru aproximativ un milion de migranți în 2015.

Seehofer a fost un critic de lungă durată a acestei politici privind ușile deschise, care a fost rezumată la acea vreme de fraza Angelei Merkel, „putem să ne descurcăm”. El afirmă că poliția de frontieră germană ar trebui să întoarcă înapoi toți solicitanții de azil cărora le lipsesc actele de identitate și cei deja înregistrați într-o altă țară a UE. Merkel vede această politică ca pe o decizie prin care migranții ar trebui să se descurce singuri care va afecta în continuare Italia și Grecia, țările a căror capacitate de a găzdui migranții este întinsă la punctul de rupere. Printre ei sunt mulți refugiați din războiul Siriei și alte zone de conflict.

În timp ce deputații creștin-democrați ai doamnei Merkel i-au susținut joi, colegii lor bavarezi din Uniunea Social-Creștină și-au sprijinit decisiv liderul, pe Horst Seehofer. Partidele conservatoare „surori” au fost în alianță la nivel federal din 1949. Există riscul ca Uniunea Social-Creștină să se poată rupe sau cel puțin să declanșeze un vot de încredere în conducerea Angelei Merkel. În Bundestag-ul de 709 de locuri (casă inferioară) creștin-democrații au 200 de locuri și social-creștinii 46.

Coaliția de guvernământ cu social-democrații (SPD) are 399 de locuri, dar fără social-creștini va scădea la 353 – are mai puțin decât o majoritate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri