Caută
Close this search box.

Gata, victorie istorică, Simona Halep ”întoarce” finala și câștigă primul său turneu de Grand Slam

ULUITOARE SIMONA HALEP, FENOMENALĂ ”ÎNTOARCERE” DE SCOR ȘI DE PARTIDĂ într-o dispută istorică la Roland Garros, la poalele Turnului Eiffel! Fantastic meci, fantastică finală, uriașă  victorie a constănțencei noastre de aur, Simona Halep, nr.1 mondial, loc pe care ea îl avea oricum asigurat, indiferent de rezultatul finalei. A fost a treia finală la Roland Garros disputată de Simona, după cele pierdute în 2014 cu Maria  Sharapova și în 2017 cu Jelena Ostapenko. De data aceasta, americanca Sloane Stephens (25 de ani, loc 10 WTA), campioana de la US Open, a pierdut prima ei finală într-un turneu, iar Simona a cucerit astfel trofeul de la Paris, așa cum a mai făcut cu 40 de ani în urmă o româncă, una din antrenoarele ei de azi, Virginia Ruzici. Aflată în tribune, doamna Ruzici, ca și Gică Hagi sau Gică Popescu.

Chiar dacă Simona pornea clar favorită, atât ca poziție în clasamentul mondial, cât și ca scor la meciurile directe, în care conducea cu 5-2, americanca s-a dovedit o ”nucă” mult mai tare decât am crezut cu toții.

Stephens a început în forță meciul, conducând cu 4-1 și 5-1. Simona a venit la 5-3 pe serviciul ei, însă Sloane a fost de nedepășit, 6-3. Și în setul doi, Stephens a început cu un break, apoi a făcut 2-0 și se prefigura deja o victorie destul de clară a americancei. Dar Simona nu renunță și revine la 2-2, apoi atacă puternic, o obligă pe Sloane să greșească și conduce cu 3-2, Stephens fiind aproape KO după aceste trei game-uri consecutive ale româncei, prima serie de acest fel a lui Halep în marea finală. Urmează 4-2, dar apoi avem 4-4, după un moment de revenire al americancei… Dar Simo întoarce din nou și câștigă cu 6-4, ducând meciul în decisiv.

…Și câștigând și primul game ale decisivului ! Stephens începe deja să își piardă regularitatea și concentrarea, trimițând tot mai mult afară din teren și scăpând loviturile de sub control.Iar Simona ajunge la 3-0 și la 4-0 în setul decisiv, părând că nu mai poate fi oprită nici de 10 Sloane Stephens, dacă atâtea s-r fi aflat în teren, după schimburi de mingi ULUITOARE !

Simona Halep – Sloane Stephens 3-6, 6-4, 6-1

Este prima victorie într-un turneu de Grand Slam pentru marea noastră jucătoare, după cele trei finale în care a evoluat foarte bine, dar a pierdut: două finale la Roland Garros, amintite mai sus, și una la Australian Open, chiar anul acesta, în fața numărului 2 mondial, Caroline Wozniacki.

Și este, fără îndoială, o victorie istorică, pentru că Simona a dovedit că este cu adevărat NUMĂRUL 1 MONDIAL, învingând pe oricine și în orice condiții, inclusiv după un 0-1 la seturi, cum a fost în această finală cu Sloane Stephens. Și cucerind un trofeu de Grand Slam, tot ce poate fi mai important în tenis.

Foto si.com

Un răspuns

  1. pe la unul din comentariile mai vechi am zis ca Simona are nevoie neaparat de un asa trofeu, Grand Slam, si ziceam ca inca are timp, iata ca a venit si acel timp, prestatie excelenta, mai ale ca/ si dupa ce a pierdut primul set…Felicitari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri