Caută
Close this search box.

Vieți mai dure ca în filme: sărăcia și chinurile familiei Matuidi

Blaise Matuidi, mijlocașul central al lui Juventus Torino și al naționalei Franței, proaspătă campioană mondială, s-a născut în 1987 la Toulouse, fiind primul ”francez” din familia sa, extrem de săracă și de încercată de viață.

Cu dublă cetățenie, angoleză și franceză, Blaise (1,80 m) are și el o istorie ce poate face cu ușurință subiectul unui film serial. Tatăl său, Faria Rivelino provine din Angola, iar mama, Elise Rivelino, s-a născut în Congo. Ambii părinți au trăit în sărăcie grea prima parte a anilor 80, până să ajungă în Franța. Ei au în total patru copii, alături de care viața lor a ”curs” de la o zi la alta, până când adolescentul Blaise, cu talentul său fotbalistic, a primit primul salariu de profesionist de la formația Troyes, abia în anul 2004, când împlinea 17 ani. Întreaga familie trăia din câștigurile sale de pe dreptunghiul de gazon.

Blaise, campionul mondial de azi, a început fotbalul la 6 ani, la US Fontenay-sous-Bois, trecând apoi pe la alte câteva echipe mici sau foarte mici, precum CO Vincennois sau INF Clairefontaine.

A urmat conscrarea la Troyes (2004-2007), Saint-Etienne (2007-2011), Paris Saint Germain (2011-2017) și Juventus Torino (2017-prezent), prcum și selecționata de seniori a Franței, din 2010. (foto culturepsg.com)

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri