În urma evenimentelor grave petrecute în Piața Victoriei din București, în ziua de 10 august și în noaptea care a urmat, în pofida faptului că ministrul de Interne, Carmen Dan, precum și conducerea Jandarmeriei (implicată direct) evită încă să dea un comunicat limpede legat de ceea ce s-a întâmplat – timp în care premierul Dăncilă, din concediu, cere, în mod bizar, lămuriri de la Serviciul Român de Informații – a fost emis un Comunicat al acestei instituții.

Până una-alta, atacul violent asupra românilor aflați în piață a fost întreprins de trupele de Jandarmi ale ministerului de Interne. În locul vizitelor de azi de la spitale, ar fi fost mult mai bine să nu se producă noapte trecută ceea ce s-a produs.

Iată comunicatul transmis de Serviciul Român de Informații :

”Ca urmare a solicitărilor mass-media cu privire la ultimele evenimente de stradă din România, SRI face următoarele precizări:
În cursul zilei de astăzi, 11 august, directorul Serviciului Român de Informații, domnul Eduard Hellvig, a avut o convorbire telefonică cu prim-ministrul României, doamna Viorica Dăncilă.

În cadrul acestei discuții, directorul SRI i-a reamintit doamnei prim-ministru faptul că toate datele și informațiile deținute de SRI au fost transmise operativ structurilor MAI, inclusiv Direcției Generale Management Operațional în cadrul căreia SRI are desemnat un reprezentant.

Serviciul Român de Informații condamnă ferm orice încercare de atragere a instituției în dispute politice, organizare de proteste sau teorii ale conspirației menite de a dezinforma opinia publică cu privire la rolul și locul SRI în arhitectura de securitate a României.”

Foto Reuters

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 1 =