Caută
Close this search box.

Venezuela: Maduro își pregătește răzbunarea după atacul pe care l-ar fi vizat

Președintele venezuelean, Nicolas Maduro, susținut de armată, se pregătește să se răzbune cu un pumn de fier atacului care l-ar fi vizat, iar opoziția se teme de un nou val de represiuni, relatează AFP.

Ministrul Apărării, Vladimir Padrino Lopez, duminică, împreună cu comandamentul militar, și-a exprimat sprijinul deplin pentru președintele Maduro. „Rămânem ferm angajați în credințele noastre, necondiționat și cu cea mai mare loialitate față de comandantul nostru șef”, a spus ministrul.  El a confirmat declarația lui Maduro că el a scăpat sâmbătă de un atac cu drone explozive în timpul unei ceremonii militare în centrul Caracasului.

Armata venezueleană, care are o putere politică și economică mare, este considerată pilonul principal al lui Maduro, cu care se confruntă, de asemenea, cu o lipsă de popularitate din cauza dezastrului economic în care este acum Venezuela.

Șase bărbați acuzați că au încercat să-l asasineze pe Maduro au fost arestați, a declarat duminică ministrul de Interne, Nestor Reverol. Șapte soldați au fost răniți în atac, iar prognoza este „rezervată” pentru trei dintre ei, a spus el. „Avem până acum șase teroriști și au fost arestați înarmați, au fost reținute mai multe vehicule și s-au efectuat căutări în diverse hoteluri din capitală, unde s-au găsit dovezi copleșitoare”, a spus ministrul. „Executorii și planificatorii din interiorul și din afara țării au fost pe deplin identificați”, iar „arestările ulterioare nu sunt excluse în următoarele câteva ore”, a spus Reverol. Procurorul general Tarek Williams Saab, aproape de putere, a anunțat că va dezvălui luni identitățile celor arestați.

La scurt timp după evenimente, Maduro a interogat omologul său columbian, care trebuie să predea marți puterea succesorului său Ivan Duque. „Nu am nici o îndoială că numele lui Juan Manuel Santos este în spatele acestui atac”, a spus Maduro, referindu-se, de asemenea, la finanțatori „neidentificați” care locuiesc în Statele Unite. De asemenea, a pus la îndoială „ultra-dreapta”, referindu-se astfel la opoziția venezueleană. „Nu va exista iertare” pentru autori, a avertizat domnul Maduro. „Cei care au îndrăznit să meargă la atac personal, ei nu spera iertare, vom continua și îi vom captura oriunde ar merge, jur!”, a spus presedintele. În Bogota, guvernul columbian a descris acuzația împotriva președintelui Santos ca fiind „absurdă”.

Statele Unite au negat orice responsabilitate în fapte. „Pot să spun categoric că nu a existat absolut nici o implicare a guvernului american în acest sens”, a declarat John Bolton, consilier pentru securitatea națională a președintelui Donald Trump.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri